Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 28 maart 2016

Een Vrolijk Pasen en meer.....Tweede paasdag is het als ik dit schrijf. Een dag met goed weer en onverwachte werkzaamheden.
Vanmorgen nog geen idee wat de dag zou brengen. Na een trage, lekker luie start kwamen we in actie. Jaap heeft het hek langs het terras vandaag grotendeels van gaas voorzien. Het hek rond het terras is ter bescherming van o.a. Alde, zodat ze niet naar beneden kan kukelen.

Ik heb het terras vandaag in de olie gezet. Dan kunnen de tuinmeubelen er weer staan. Deze moeten namelijk uit de caravancarport worden gehaald, voordat de caravan er uit gereden kan worden. Een heel logistiek gebeuren dus! Jaap is afgelopen week ook al bezig geweest de caravan al weer wat op orde te maken, want binnenkort hangt hij weer achter de auto :-)

Het was wel lekker om vandaag de gewone draad weer wat op te pakken. We zijn al vanaf donderdag aan het Pasen vieren, dus het kan wel weer zo! Even voor de goede orde: Heel veel mensen zijn op deze (witte) donderdag al een halve dag vrij.
Wij hebben die dag een lekker dagje Karlstad gehad, boodschappen gedaan en genoten van heerlijk Thais eten.

Op goede vrijdag zijn we een deel van de “Frykdalens Konstrunda” (de kunstronde in de gemeentes Torsby en Sunne) gaan doen. We begonnen in Mallbacken, toen Lysvik en daarna richting Sunne. Ondertussen bezochten we tal van lokaties, zoals de Berga Herrgård in Lysvik.

 


 


 


Hier verkochten ze sjaals van Gotlands schaap voor 800 kr! Ik had er onlangs eentje op een auktion gekocht voor 30 kr haha, dat is dan toch het betere werk!!

 
 
 
Ook het oude stationnetje van Ivarsbjörke lag op onze route. Dat zag er echt heel beeldig uit! 
Het ligt pal aan het Frykenmeer  Hier loopt,  naar beweerd wordt, het mooiste spoorwegtraject  van Zweden.

  
 

                                                           
 We eindigden onze kunstronde bij Länsmansgården, net even buiten Sunne. Hier was het super druk. Met een kop koffie genoten we even van een Jazz concert, dat daar gegeven werd.

Voldaan kwamen we weer thuis. Jammer was wel dat het zonnetje het af liet weten, maar tijdens onze toer bleef het nog net droog.
Zaterdag stond in het teken van voorbereiding voor zondag. Een paasbrunch. Ik bakte een o.a. een paasstol en kokkerelde wat aan. Jaap voorzag het eerste hek van gaas. Het was die dag mooi weer en ik maakte daarvan gebruik. Ik restylde het voorportaal in de zomervariant.
Ja, echt wel last van lentekriebels hoor! Maar dat betekent niet dat er geen vorstige plaatjes geschoten kunnen worden! Woensdagmorgen maakte ik deze foto's van de ramen in mijn Renaultje:
Zondag, 1e Paasdag al redelijk vroeg op, om de alles voor elkaar te krijgen. Om 11 uur kwamen onze gasten, Samina, Umer en hun dochtertje Anaya , samen met Alganesh. Zij waren al vaker bij ons op bezoek geweest en wij aten vorige week zondag bij Samina en Umer een heerlijke Pakistaanse maaltijd.
Maar nu was het echt een paasbeleving voor hen. Eerst samen eieren kleuren onder het genot van thee en koffie.
 

Daarna was Jaap het haasje, en mocht de eieren verstoppen. Het zoeken was een spontaan en uitgelaten gebeuren. Zij hadden dit nog nooit meegemaakt, en vonden het heel leuk.
 
 

 
Eieren zoeken maakt hongerig en we genoten samen van warme en koude gerechten bij de brunch.Rond half vier zwaaiden we ze uit en binnen de kortste keren kregen we nog eens per mail en FB een hartverwarmend dankjewel. Zo leuk om dan te lezen dat er weer zo veel nieuws geleerd is. 

Vreselijk te horen dat toen het bericht doorkwam van de aanslag in Lahore, Pakistan. Samina's broer was net voor de aanslag nog in het desbetreffende park geweest.

Ook wij leren steeds nieuwe dingen. Dinsdagavond was er språkcafé (taalcafé). Er werd muziek uit Afganistan gespeeld en gezongen. Maar het leuke was dat een plaatselijke loodgieter en tevens gemeenteraadslid, de basgitaar bespeelde.


Intergratie wel geslaagd toch? Het was een superleuke avond en de beentjes gingen ook volop van de vloer. Dit verhoogde de vreugde en de temperatuur. Na afloop gingen velen een rood hoofd de frisse buitenlucht in. Een geslaagde avond. Een impressie kun je krijgen als je het onderstaande filmpje bekijkt:
Zo zie je toch dat er in een week waarin veel narigheid gebeurt, Brussel, Lahore, het voetbalstadion in Irak, en het overlijden van een voetbalheld er ook nog veel te genieten valt. Gelukkig!

Tot dan, TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten