Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 30 april 2016

Voorjaarsvakantie 2016 - deel 1

Zoals we de laatste jaren gewend zijn, trekken we er ook dit jaar in april en mei er met de caravan op uit. Hier is het eerste deel van ons reisverslag:

Woensdag 13 april

Wij vertrekken rond half elf vanuit Munkfors richting Göteborg. De reis verloopt vlot en we zijn veel te vroeg bij de boot. Het inschepen duurt erg lang. Waarom weten we niet, maar iedereen komt mee, dat is zeker. We hebben een supergrote hut en de bedden zijn uitstekend. We maken er gelijk gebruik van om even een tukkie te doen. Dan even aan het dek kijken, maar dat hebben we al zo vaak gezien, en bepaald warm is het niet. We zoeken een plaatsje in de loungebar, waar ook live muziek is. Later komen Jan en Nel en we kletsen wat. We hadden elkaar al eerder getroffen bij de Thai in Mellerud. Niet laat gaan we naar bed en genieten we van een goede nachtrust.
Donderdag 14 april

We worden gewekt door de boordradio en hebben dan nog alle tijd om lekker bij te komen. We doen het rustig aan en moeten nog wel even wachten voor we af kunnen rijden. Maar dan gaat het vlot. We nemen een andere route dan normaal om de wegwerkzaamheden op de A7 te mijden. Dit gaat prima. Later is er veel vrachtverkeer op de weg, maar geen oponthoud. We stoppen een aantal keren om wat te eten en te drinken. En rond half vijf komen we in Ruurlo op camping Tamaring aan. Een prachtige camping en een mooie omgeving en nog steeds goed weer. Later nog even in Ruurlo wat gegeten. Raad eens wat? Patatje met en een kroket. Mmmm!

Vrijdag 15 april

Vanmorgen worden we gewekt door de wekker, en al knap bijtijds ook! We moeten om 8.30 bij de caravandealer in Borculo zijn. In de stromende regen haken we de caravan aan en zijn mooi op tijd. Daarna gaan we Borculo in om een ontbijtje te eten. Bij de Hema vinden we dit en wel voor de prijs van €2,- per persoon! Daarna lopen we de winkel nog even rond en kopen wat dingetjes. Dan is het tijd om richting Diepenheim te gaan, naar Jan en Ria. Daar worden we verwelkomd met eigengebakken appeltaart. Terwijl het buiten giet, kletsen we lekker bij en later genieten we van groentesoep en een heerlijke lunch. De tijd vliegt voorbij als het leuk is en voor we het weten is het tijd om dag te zeggen en de caravan weer op te halen. Ondertussen is het droog geworden. Maar op het moment dat de caravan weer aangekoppeld kan worden begint het te hozen!
Maar even wachten dus :-(
We doen nog even boodschappen en dan weer naar de camping. We zetten de caravan op de plaats in.......de regen! Voortent wordt niet meer opgezet!

Zaterdag 16 april

Een bezoekjesdag vandaag. 's Morgens eerst naar Hengelo, naar Roelie. We hebben elkaar al lang niet gezien en er is genoeg te bepraten. Dan is de tijd ook maar zo om. We nemen afscheid, maar naar ik hoop duurt het maar even voordat we elkaar weer treffen, maar dan in Zweden!
Ondertussen nog een telefonische afspraak gemaakt met Hanneke. Zij zijn 's middags thuis en we zijn van harte welkom. Ruud en Hanneke zijn vrienden van Jasper en Malin en peetouders van Alde.
Ook hier weer één en al hartelijkheid en gezelligheid. Ook worden we uitgenodigd om mee te eten. Mmmm lekker, Chinees! De kinderen Finn en Charlotte vragen met een blij koppie of we ook blijven slapen. Dat hebben we nog net niet gedaan, maar ruim in de avond rijden we terug naar de camping. We hebben een middag gehad met veel spel en leuke gesprekken!

Zondag 17 april

We gaan na het ontbijt op weg naar Bredevoort. Een klein stadje in de Achterhoek. Het is een Boekenstadje en er ZOU een boekenmarkt zijn. Maar het was er doodstil. Wat bleek? Ik dacht dat het zondag de 16e zou zijn. Maar het is de 17e! Maar we maken er het beste van. Het is zonnig maar koud en we wandelen wat rond. Dan drinken we koffie in een middeleeuws café met heerlijke taart die met gemak dienst kan doen als lunch.


 
 Dan lopen we nog door een prachtig park met een schitterend prieel, voor we richtig Groenlo gaan. 
 Daar ZOU een culturele dag zijn, maar hier hetzelfde euvel van de 16e en de 17e april. Ondertussen ook regen met hagel. Maar snel weer verder rijden. Onderweg zien we een mooi landgoed. 
 
We gaan erheen, maar bezichtigen kunnen we het niet. Wel is er een winkel met streekproducten en kunstnijverheid. We kopen een paar kleinigheidjes en gaan in de regen weer terug naar de auto. We besluiten dat het wel mooi geweest is en gaan terug naar ons eigen onderkomen. Op de camping was het de hele dag droog geweest!
We genieten van een lange avond!

Maandag 18 april

Vandaag willen we naar Doesburg, maar voor we daar zijn, komen we langs Laag Keppel. Daar is een mooi slot, maar helaas niet toegankelijk voor publiek. Zelfs de tuinen niet. Maar we kunnen wel een paar super Nederlandse plaatjes maken van een watermolen en een windmolen in een prachtig landschap. De lucht is staalblauw, maar de temperaturen zijn niet hoog en de wind is koud.


    


Als we in Doesburg aankomen hebben we zin aan koffie. Dit bestellen we in het oudste café van Nederland. De Waag sinds 1478. Het is echt prachtig. We zitten bij het haardvuur en krijgen koffie met een heerlijk koekje en....een glaasje met likeur en slagroom. Verwennerij!
 
Dan lezen we dat ze de beste Mosterdsoep van Nederland serveren. En dat proberen we ook nog even uit! En ja, het smaakt prima! Als we daarna buiten komen is de zon weg en een stuk kouder. We wandelen rond en genieten van al het moois. Dan valt mijn oog op Scapino alles 70% korting!
Toch even kijken. We komen de winkel uit met allebei een paar, oorspronkelijk dure schoenen. Prachtige Ecco's voor €28,- bijvoorbeeld.

We verlaten Doesburg en we willen nog even in Bronkhorst kijken. Dit is één van de kleinste stadjes in Nederland met slechts ongeveer 170 inwoners. Het stadje kreeg in 1482 stadsrechten en staat op de lijst van historisch erfgoed. We geven het in in onze routeplanner en vertrouwen erop dat we er zullen komen. Tot onze verbazing komen uit in het centrum van het Gelderse Hengelo. We  kopen in een plaatselijk café een ijsje en vragen daar of ze weten hoe dit zo kan. De eigenaar kent het probleem, want er komen meer mensen vragen, die op deze plek uitkomen: je kunt kiezen uit Bronkhorst en Bronckhorst. Jaap had gekozen voor Bronckhorst omdat dit er oudst uitzag, maar het blijkt, dat men bij het samenvoegen van een aantal gemeenten voor de naam Bronckhorst heeft gekozen en dat het stadje Bronkhorst in deze gemeente ligt. Nadat dit probleem is opgelost vinden we onze bestemming snel en maken een leuke wandeling door het stadje.Dan vinden we het wel mooi geweest en gaan naar de caravan. Later gaan we nog uit eten in Ruurlo. We laten het ons smaken. :-).
Morgen gaan we weer vertrekken, richting Rijn-Moezelgebied. Daarover meer in een volgende blog.

Groetjes,

Truus
Geen opmerkingen:

Een reactie posten