Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 15 december 2016

Genieten met een grote G...!De titel van deze blog geeft weer hoe wij de afgelopen weken hebben doorgebracht. Genietend maar wel druk ( zoals gewoonlijk).
Dinsdag 29 november pakten we onze spullen in en die van Sinterklaas, om op woensdag af te reizen naar Sundsvall. Nog op de Mossängsvägen hadden we bijna een ree onder de auto. Het ging op een haar na goed gelukkig! Het weer was goed en we namen deels een andere route als gewoonlijk. Er zijn vele wegen die naar Rome (lees: Sundsvall) leiden. We genoten van de trip, maar iedere keer zeggen we wel tegen elkaar: Wat is het toch een rot eind!We hadden voor een week een B&B geboekt en dat bevond zich nog 30 km boven de plek waar Jasper, Malin en Alde wonen, dus dat verlengde de rit/zit nog wat. Tussen 5 en 6 kwamen we aan, al hadden we het idee dat het veel later was. In die omgeving is het toch nog ca. 40 minuten eerder donker dan bij ons, en dàt is al vroeg.
Wij bleken de enige gasten te zijn en hadden een heel huis voor onszelf. Een keuken met alles erop en eraan, inclusief een goed gevulde koelkast met.... vers gelegde eitjes! We konden zelf ontbijt maken op onze eigen tijd. Relaxed dus. Verder was er een woonkamer met TV en aansluitend een bibliotheek. De dag van aankomst genoten we nog van de sauna. Prima dus!

 


 

De volgende dag gingen we even winkelen in Birsta en in de middag naar de kinderen. Wat was het weer heerlijk om ze te zien en even vast te houden. En wat was Alde hard voortgegaan in haar ontwikkeling! Met opa zat ze te flirten als een grote, en opa genoot!
's Avonds namen we afscheid om de volgende dag weer te komen. Van die dag heeft oma zeer genoten. Hoe leuk is het om met je kleinkind van krap 21 maanden aan het bakken te slaan! Pepernoten! Behendig rolde ze al balletjes om een aantal ervan daarna weer uit te rollen met een deegrol. Als een echte keukenprinses in opperste concentratie. Zo leuk! 

 

  
Als voorloper voor het heerlijk avondje maakte ik nog een Pietenmuts van crêpepapier en karton.
Alde speelde met opa met de het adventskalenderhuis dat dienst deed als pakhuis :-)
Nadat Alde op bed was, nog een poos heerlijk bijgepraat.

 

Zaterdag gingen we samen naar de (grote) kerstmart op Norra Berget. Heel erg sfeervol met vuurkorven, bankjes met vachten hetgeen niet verkeerd was, want het was best koud!
 

Daarna gingen we samen uit eten in het centrum van de stad bij een Thais restaurant. Erg gezellig en knus!
Maar de volgende dag 4 december was zo mogelijk nog leuker.
`s Morgens kwamen de kinderen bij ons ontbijten. Dat had ik met de waardin geregeld. Terwijl ik de laatste hand aan een uitgebreid ontbijt legde, ging de rest op zoek naar de kippen. Alde vond het leuk, maar ook wel een beetje apart :-) Maar het eitje van de kipjes ging er lekker in.
 


 


 
Na dit ontbijt was het voor het eerst dat Alde echt begon te lopen. Tot dan vond ze dat ze zich prima  kon redden met haar zitvlakracerij haha. Wat leuk om dit juist mee te maken.
Na Alde's slaapje vertrokken we naar hun huis om te zien of de Sint zou komen. En ja, warempel! Jammer dat opa er net niet was toen er ineens een grote zak voor de deur stond!
Wat was het een feest. Alde deelde de pakjes met veel verve. En wat was ze blij met het opgepimpte poppenbedje dat Malin's opa nog had gemaakt. Malin had het zo leuk opgeknapt, daar kan geen nieuw tegenop.
 


Al met al een geslaagd feest zonder dure gekkigheid. Maar met door Jasper gemaakte banketstaaf!
Ook de maaltijd was 100% Nederlands: Stamppot met gehaktballen en niet van die kleintjes :-)
In de avond voldaan terug naar de B&B.
Dan is het maar zo weer de laatste dag samen. Ook dit was weer heerlijk. Afscheid nemen, maar niet voor lang. Met kerst zien we elkaar weer!
De terugweg op dinsdag was ook weer prima. Prachtig weer met zon, hetgeen wel een nadeel is als je naar het zuiden rijdt, zeker met die lage zonnestand.

  Ook genoten we heel erg van het Kerstkoncert op 8 december in Karlstad. Een optreden van “The Hebbesisters”en “Duo Sentire”. Begin oktober woonden we ook al een concert van hun bij en dit smaakte naar meer! En dat was terecht, we waren zeer enthousiast over alles wat we zagen en hoorden. Toppie!


Verder zelf veel in actie met zingen deze dagen. 3x in bejaarden/verpleeghuizen en 1x in de kerk.
Van zingen wordt ik toch echt zo blij!

Blij worden we ook wel van de kerstsfeer in en om huis en in onze omgeving. Hier is haast geen huis meer zonder kerstbuitenverlichting. Bij de één is het succes groter dan bij de ander. Je ziet soms wel creaties die niet helemaal het stempel “goedgekeurd”zullen krijgen, maar het geeft licht in de duisternis.Nog even het laatste nieuws: In april gaan we eigenlijk altijd met de caravan op vakantie. Dat gaat nu niet gebeuren. Want in april wordt ik weer aan mijn knie geopereerd en weer in Deventer, net als de vorige keren. De linkerknie is behoorlijk pijnlijk en de knieschijfprothese die er nu in zit, gaat vervangen worden door een volledige knieprothese.
Dat betekent o.a. weer 6 weken met krukken enz. maar ik hoop dat ik daarna weer wat mobieler kan zijn. En dat is dan weer genieten.

Ik hoop dat je meegenoten hebt  tijdens het lezen van de blog.

Tot de volgende blog!

Truus1 opmerking:

  1. Leuk toch altjd, jullie verhalen.. waT wordt jullie kleindochter toch al groot. bedankt voor een jaar bloggen..fijne feestdagen..de familie komt vast wel een dagje jullie kant op!groeten van ons allebei, martin anneke. Eindhoven björnbyn

    BeantwoordenVerwijderen