Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 20 november 2016

Pret voor groot en klein!Laat ik beginnen met de pret voor volwassenen.
Een poosje terug vertelde Alganesh, je weet wel, uit Eritrea, dat ze graag wilde leren autorijden. Het fietsen heeft ze zo onderhand wel onder de knie. Maar sturen e.d. leek haar erg moeilijk. Jaap kwam toen op het idee om haar eerst maar eens een lesje op de zitmaaier te geven. En dat ging direct perfect. Ze had er erg veel lol in en ze heeft Jaap ook nog bijna de hele dag geholpen met bladruimen. En dat was dan weer pret(tig) voor Jaap.

Al een aantal weken zijn de bomen kaal. Maar wat was er een blad! De wind kwam ook steeds uit de verkeerde hoek, en dat was dan weer geen pret! Wel16 aanhangertjes heeft Jaap afgevoerd.
Ondertussen hebben we ook een aantal dagen sneeuwpret gehad. Een lekker laagje lag er. Niet zoveel dat er sneeuw geruimd moest worden. Dus niet zoals de TV beelden van Stockholm lieten zien.

Maar sinds maandag is het weer dooi en we hebben ook al fikse regen gehad. Ik weet niet wat ik liever heb!

Afgelopen tijd waren er ook veel concerten in de buurt. Jammer voor Erik en Angélique, dat er net niets was toen zij hier even waren :( Vorige week ben ik samen met Holger naar een concert in de Geijerskolan geweest. Daar gaven alle studenten een staaltje van hun muzikale kunnen weg. Heel gevarieerd, van klassiek tot rock en jazz. Maar ook koorzang. En nu ik het daar over heb: Ook “Körverkstan”, mijn koor dus, gaf een concert, en wel op 9 november. De bedoeling was een herfstconcert, maar juist die dag en avond sneeuwde het fors. Daarom het programma maar wat aangepast. Er was een 50 koppig publiek en de stemming was opperbest. We kregen uitgebreide complimenten, hetgeen de pret nog even verhoogde!

Nu ,vrijdag ben ik naar een theatervoorstelling geweest , hier in het dorp. Uitgevoerd door jeugd van verschillende nationaliteiten. Ook muziek en dans kwamen aan de orde. Het stuk werd geschreven door een meisje afkomstig uit Afghanistan.


Wat verder pret was voor groot: etentjes, bezoekjes zowel uit als thuis. En ook een daarnaast ook nog groot aantal  "dierlijke" bezoekers, namelijk onze "leenhond" Paddy, die we weer een weekend op bezoek hadden 


en  ook nog een groot aantal  andere eetgasten zoals vogels en eekhoorns die regelmatig langskomen.

Er waren ook wat zeldzamere gasten, namelijk pestvogels.
 Ook tal van loppissen waren er in de afgelopen weken. Ook altijd weer pret als je iets leuks vind. Zo vond ik een prachtige Adventskalender voor Alde! 


Nee, verveling kennen we echt niet. Komende week is het 7 jaar geleden dat we officieel zijn geëmigreerd en eigenlijk zijn we altijd wel met iets doende.
Jaap is net begonnen met het maken van een website over Hanzesteden. Dat duurt nog wel een tijdje voor het klaar is, want het is niet zijn enige “pretproject”.

Dan nu pret voor klein!
Onze Alde geniet met volle teugen van Sinterklaas op TV. Zowel de intocht als het Sinterklaasjournaal vindt ze geweldig leuk. Ze gaat er dan ook echt even voor zitten haha!

Voor het eerst sinds járen gaan we ook weer Sinterklaas vieren. We gaan naar Sundsvall om het samen met Jasper, Malin en Alde te vieren. De hulpsint is hier al actief :-)
Het lijkt me grote pret! Alhoewel ik werkelijk doodziek word van de “Pietendiscussie” in Nederland! Wat een ellende zeg!

Afgelopen zaterdag zijn we met 55 personen, kinderen en hun ouders (onze deelnemers van taal en computercursussen) naar “Leklandet”, een overdekt speelpark, geweest. Met een bus voor 56 personen, kinderen en hun ouders+ begeleiding. Een geweldige uitstap met veel pret! Voor de kinderen waren er pannenkoeken en voor de volwassenen een buffet.
 

Wel was het bij vertrek een hele klus om de hele groep weer verzameld te krijgen, zodat we met evenveel personen, als op de heenweg, de terugtocht konden aanvaarden. Met zweet op onze voorhoofden is dit gelukt.
Thuisgekomen genoten we van de serene stilte.

Ook was er nog wel een minpuntje. Ons Clio'tje moest voor de keuring maandag. Dat ging niet helemaal goed. De vering voor aan de rechterzijde was helemaal doorgeroest. Het wiel zat al beweeglijk onder de auto. Ik kreeg een rijverbod, maar mocht nog wel van Hagfors terug rijden naar Munkfors, maar voorzichtig aan zei de man. Met zweet op de rug heb ik het ritje afgelegd en ben meteen naar de garage gereden, waar Jaap me oppikte. Donderdag was de auto weer piccobello in orde. Nu nog even terug naar Hagfors komende dinsdag voor nacontrole.

Verder alles goed hier en naar wij hopen hebben jullie onze “Highlights” weer met plezier gelezen.

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten