Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 5 januari 2017

Gezelligheid......en afscheid nemen.

Gezellig, ja dat was het de afgelopen tijd. De Kerstdagen vierden we zoals het in mijn optiek hoort te zijn. Zonder veel opsmuk en drukte, maar met veel plezier met en van elkaar. Het was wel niet wit, maar supergroen. Het leek meer op voorjaar dan op winter.
Kerstavond brachten we door bij Daan en een buitengewoon verkouden Liesbeth (en na later bleek kreeg ze 's nachts de griep). Liesbeth maakte het hoofdgerecht en ik het nagerecht. Na het eten nog een spelletje gespeeld en rond een uur of 11 waren we weer thuis. Het was heel gezellig samen.

Eerste kerstdag kwamen Jasper, Malin en Alde rond de middag. Wat was het fijn om ze weer te zien, al was het nog maar kort geleden dat we elkaar uitgebreid zagen. Toen begon Alde voor het eerst te lopen, met wankele stapjes. Nu liep ze als een kievit door het huis, en zelfs als een vliegtuig!! Ook het praten gaat ineens met een vaart. Iedere dag komt er wat nieuws bij. Leuk!
Deze dag deden we rustig aan en aten we heerlijk. Cadeautjes deden we niet aan, want die waren door Sinterklaas al uitgedeeld. Twee pakjes waren er nog voor Alde door de kerstman bezorgd.

Tweede Kerstdag hebben we gepicknickt bij Gamla Bruket, hetgeen lopend prima te doen is. Ik ging gewapend met hete chocolademelk en wat gezelligs erbij, met de auto. Wat kun je dichtbij en zonder veel toestanden toch gezellige dingen doen!
Thuisgekomen gingen we ons bezig houden met de voorbereiding van het gourmetten, een traditie die waarschijnlijk nog jaren mee zal gaan. Ook dit jaar was het weer heerlijk en wederom hadden we veel te veel! 
's Avonds was het ook weer tijd voor een spelletje. Wij zijn dol op vragenspelletjes en we speelden in 2 teams. De mannen tegen de vrouwen. Dit jaar waren de vrouwen het slimst (of we hadden het meeste geluk)!

Op dinsdag gingen we met elkaar naar Mariebergsskogen in Karlstad. Dit is een stadspark met levende have zoals konijnen, schapen, paarden, koeien en veel meer. Het is prachtig aan het water gelegen en ook weer in het bos. Er is een Natuurmuseum waar je ook gezellig wat kunt eten en waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Dat was prachtig met het schitterende zonnige weer. Alde genoot ook volop in dit kindvriendelijke museum.
 
Het ijsbaantje in Mariebergsskogen
Daarna nog naar Sunne waar we eerst de Tossebergsklätten op gingen omdat het uitzicht daar zo mooi is. Jammer genoeg was de parkeerplaats met het uitzichtspunt niet bereikbaar, doordat de weg halverwege was afgesloten. Maar we waren toch nog hoog genoeg om te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over het Fryken.

 Daarna weer terug naar Sunne waar we de City Konditorie bezochten en nog even iets lekkers bestelden. We waren niet de enigen die er waren. Het was stampvol! 
Zo maakten we een mooi rondje Värmland.
Thuis nog nagenoten van een heerlijke dag. Ook weer met een spelletje :-)


Natuurlijk heb ik ook nog samen met Alde gebakken. Ze vond het weer prachtig!Woensdag rond de middag vertrokken de kinderen weer. Wat was het leuk!
Nu duurt het weer 2 maanden voor we elkaar weer zien. Dan wordt Alde 2 jaar en daar willen we wel bij zijn!


 Over oudjaar kan ik kort zijn. Geen feesten of drukte, maar gewoon heerlijk met z'n tweetjes thuis. We genoten van Claudia de Breij. Wel had ik oliebollen gebakken en in de middag weer wat porties rondgebracht.

En nu in het nieuwe jaar gaat alles weer gewoon zijn gang. De kerstboel is al weer opgeruimd en Jaap is 2 dagen met een vervelende klus bezig geweest. De afvoer in de keuken ontstoppen met de hogedrukspuit en wat je verder nog maar bedenken kunt. Maar nu lijkt het opgelost. Houden zo!

                                                  
                                                                                                                                                    
En dan afscheid. We namen afscheid van de muizen die een hele tijd bij ons in huis woonden. We hadden ze lekkere giftige pasta gevoerd, maar dat bleek niet afdoende. Toen maar Anticimex (een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van schadelijke dieren in en om huis) ingeschakeld. Dit is gratis als het bij je woonverzekering in zit. Een man zette boxen neer met een zeer radicaal middel, waar ze gelijk van in coma raken, tot de dood erop volgt. Ook werden er zeer scherpe vallen neergezet op verschillende plekken. Een aantal dode muizen hebben we gevonden, en we horen geen getrippel meer!

Ook gaan we afscheid nemen van het grote rode gebouw 2 huizen bij ons vandaan. Hier was ooit een Konsum zelfbediening in gevestigd. Nu wordt het gesloopt. Ze zijn er nu al een paar dagen met shovels bezig, en binnenkort ziet de skyline vanuit de keuken er anders uit!


Het laatste afscheid is een definitief afscheid van een koorlid dat onlangs overleed. Donderdag werd ze begraven en de kerk zat nagenoeg stampvol. Het was een mooie dienst.
Morgen wordt haar naam afgelezen in de kerk en een kaars voor haar aangestoken. Dan gaan we ter ere van haar voor de familie nog een lied zingen.

Afscheid van de winter hebben we nog niet genomen. Gisteren en eergisteren is er een leuk laagje sneeuw gevallen en vandaag was het een beetje koud...


 Deze kou is echter niet van lange duur, volgende week wordt het volgens de voorspellingen weer net boven de 0 graden.

Dit was het wel weer voor nu. :-)

Groetjes en tot dan,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten