Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 3 februari 2017

Een project...gezelligheid......muziek.... en aardbevingen!Deze week hebben we een project uitgevoerd dat al lang op uitvoering wachtte. We hebben vloerbedekking in de serre gelegd! Dit vonden we nodig omdat de planken vloer wel erg droog was geworden ( in de zomer met hoge temperaturen) en de naden daardoor behoorlijk breed. Dan kan het gebeuren dat messing en groef net onvoldoende in elkaar grijpen. 

Vorige week zondag besteld, woensdag geleverd en maandag gelegd.
We hadden hulp van Mimi uit Kameroen en Nasour uit Iran. Nou helemaal super! Wat een aanpakkers! In anderhalf uur lag het erin en stonden de meubels weer op de plaats. 

 
De randen moeten over ca. 8 weken worden bijgesneden, want het kan 2% krimpen volgens de leverancier.
Wij vinden het erg mooi geworden en zijn er blij mee.
Na de klus gingen ze naar huis om later op de dag weer terug te komen, samen met Maryam, de vrouw van Nasour. Ze kwamen eten en we genoten allemaal van de maaltijd. Daarna was het tijd voor de dames om te “shoppen” in de keuken. Ik had van Liesbeth 3 zakken kleding gekregen, die zij op haar beurt weer van haar nichtje gekregen had. Nou dat was een feest. Passen en nog eens passen. Heel erg tevreden waren ze met ieder een zak vol. De derde zak gaat naar het Rode Kruis.
Nasour keek samen met Jaap foto's van o.a. Italië en Nederland. De vraag kwam ook weer: Waarom zijn jullie hier gaan wonen?
Er was nog meer gezelligheid afgelopen weekend. Samina, Umer en Anaya kwamen zaterdag eten. Samina vertelde dat de kleine Anaya ons erg gemist had. Lief hè?
Het was heel leuk en Anaya genoot van het spelen met Jasper's oude speelgoed. We hadden dat voor de kerst al voor Alde van de zolder gehaald en ook zij vond het erg fijn om ermee te spelen.

Vorige dinsdag waren Ingegärd ( een 86 jarige voormalige onderwijzeres die samen met mij groep 1 draait) en ik uitgenodigd bij Piroska, een Nederlandse die bij ons ook de Zweedse taal leert. Ik kende haar al een tijdje langer. Wij zouden bij haar eten. Maar voor die tijd werden we verrast met echte Zweedse speelmansmuziek. Piroska speelde samen met Måns (eigenaar van het mooie vandrarhem in Ransäter, waar Piroska langere tijd woont) een aantal stukken. Werkelijk heel goed!
Ook Ingegärd genoot zichtbaar. Daarna nog met elkaar gegeten en heel gezellig gepraat.Het weekend ervoor waren we bij Birgitta en Lasse uitgenodigd om te eten. Dit ivm Birgitta's verjaardag. We waren met z'n achten en hadden het super goed van eten en drinken, maar ook met heerlijke gesprekken met diepgang. Heerlijk!

Ja het begint haast eentonig te worden, maar zondagmiddag/avond hebben we ook voortreffelijk gegeten. Samen met Daan en Lies aten we bij Tigris in Sunne. Het zag er ook heel gezellig en verzorgd uit. Aansluitend genoten we, samen met ca.100 anderen van een mooi Midwinterconcert in de kerk van Sunne, die sprookjesachtig verlicht was. Het concert was verdeeld in 3 delen.
Het eerste deel met zang en muziek, piano en cello. Prachtig!
Het tweede deel bestond uit een aantal stukken uitgevoerd op het grote kerkorgel. Ook erg mooi.
Het derde deel bestond uit dans van 15 dansers. Een ingetogen en zeer goed uitgevoerde voorstelling.
Al met al zeer de moeite waard. Weer terug in Munkfors sloten we de avond af bij Daan en Liesbeth met een paar gezellige uurtjes.

 In de vorige blog meldde ik al, dat het voormalige winkelpand bij ons in de buurt wordt gesloopt. Er wordt al een paar weken aan gewerkt en vorige week ging het hele gebouw dan definitief tegen de vlakte. Jaap was precies op tijd om het te filmen. Hier is het resultaat:

Wat heeft dit met aardbevingen te maken zul je denken. Nou, we lagen de afgelopen weken al  's morgens om 7 uur te trillen in ons bed, het hele huis schudde. De sloop gebeurt namelijk met een paar grote shovels die met veel geweld tekeer gaan. En vooral de sloop van de betonnen kelder konden we goed voelen. Hoewel het zeker 100 meter bij ons vandaan is worden de trillingen heel goed door (zand)grond doorgegeven. Gelukkig hebben we een houten huis, zodat er geen scheuren in de muren komen.

Nou dit is het voor nu wel even. Je ziet het is hier bepaald niet vervelend.
Ik realiseer me dat er veel eten in de blog staat deze keer, maar tussendoor hebben we echt wel onze normale activiteiten gehad. Dus geen zorgen.

Groetjes en tot dan,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten