Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 16 maart 2017

Eindelijk......maar toch!

Eindelijk, maar toch een blog! Wat is het al weer lang geleden dat we een blog publiceerden. Misschien waren er al lezers die veronderstelden dat we gestopt waren. Maar nee! We hebben alleen een periode niet zoveel bijzonders beleefd. En de vorige blog ging veelal over eten, hetgeen we ook deze weken wel gedaan hebben, maar in mindere mate!

Bijvoorbeeld: Erik en Angélique aten samen met dochter Inge bij ons, toen zij hier een weekje waren. Samen met Erik en Angélique bezochten we in die week ook een concert in Sahlströmsgården in Torsby. Een prachtig concert, uitgevoerd door een strijkkwartet. Ook de ambiance was smaakvol. 

Op de terugweg kwamen we in een hele forse sneeuwbui terecht en we dachten dat het wel een latertje zou worden. Maar het was gelukkig een bui en na enige tijd stopte het met sneeuwen. En konden we redelijk zorgeloos terugrijden naar Munkfors.

We hadden op “onze school”ook nog een muzikale dag. Dit kwam zo maar spontaan op! Piano, viool en dwarsfluit en zang (van mij). De klas deed ook aardig mee met zingen.
Het was gezellig!

 Het is niet echt een strenge winter dit jaar, maar toch zijn er hier in de omgeving prachtige winterfoto's te maken. Onder andere heeft Jaap tijdens een wandeling langs de rivier mooie plaatjes kunnen schieten.
 
 Ook kwamen wij een fotogenieke plek tegen langs een meer tussen Torsby en Ekshärad.

 


Zondag 5 maart vertrokken Jaap en ik naar Stockholm. Op weg er heen aten we in Örebro bij een, voor Nederlandse begrippen, echte Chinees. (In Zweden zijn het meestal Thaise restaurants). Deze zit er al meer dan 30 jaar en is echt aan te bevelen. Daarna nog even een wandelingetje naar het Slot. Maar lang duurde dat niet, want het was roetkoud!

 In Stockholm hadden we een overnachting in het “Radisson Park Inn” geboekt. En dat was prima. Een modern en ruim opgezet hotel. Wij “woonden” op de 10e verdieping :-)

Nadat we de volgende morgen genoten hadden van een fantastisch ontbijt, vertrokken we met de auto naar de binnenstad, om naar de Nederlandse ambassade te gaan om Jaap zijn pas te laten vernieuwen. Ik reed en de GPS bracht ons feilloos. Vlakbij de ambassade vonden we een parkeerplek en ik bleef in de auto wachten. Parkeercontroleurs liepen als haviken in het buurtje rond te spieden. Na enige tijd kwam Jaap terug en ik zou de stad uitrijden. Maar.... toen was er een weg opgebroken en moet ik op de GPS vertrouwen, hetgeen niet geschikt bleek. Ze riep tegenstrijdige zaken en ik besloot het stuur finaal om te gooien en mijn eigen kop te volgen. Ondertussen had Jaap ook Google Maps om assistentie verzocht. En samen kwamen we toen snel de stad uit!
Richting Sundsvall gingen we, om daar een weekje in de B&B te logeren waar we in december ook waren. 
 Ook deze keer het hele huis voor ons alleen. Maar voor we incheckten gingen we eerst naar Malin en Alde en Jasper die iets later van het werk thuis kwam. Oh wat heerlijk om Alde weer te zien. Wat was ze gegroeid sinds kerst! En al behoorlijk aan het praten! Zo leuk! Soms is het Nederlands, maar meestal Zweeds. Verstaan doet ze beide. Ze heeft deze week van ons flink wat Nederlandse input gekregen :-) En heel veel samen gespeeld.Alde's verjaardag was een groot succes. Met een prachtige taart en veel cadeaus. Ze genoot met volle teugen van alles en wij genoten mee. De foto's zeggen genoeg.

 

Wij zijn ook nog een paar maal op stap geweest. Naar plekjes waar we in de zomer ook al eens geweest. Maar nu was het er na een dag en een nacht sneeuw, ook erg mooi!
In de zon was het ook goed toeven.

Östertröm - Liden

 

Lögdö Bruk
Västanåfallet


Het waren heerlijke dagen waar we volop van genoten hebben. Maar aan alles komt een eind!
Maandagmorgen nadat we alles hadden ingepakt, gingen we nog even naar Jasper en Malin om nog even op Alde te passen. Pappa en mamma moesten even samen weg en het kwam goed uit dat wij er waren.
Toen mamma terug was werd het toch echt tijd om te vertrekken. Afscheid nemen is NIET leuk!

We boften met het weer op de terugweg. De E4 was schoon en droog, en dat scheelt een hoop ruitensproeiervloeistof. Wel een grote omleiding en pal voor ons een wegpiraat die buitengewoon gevaarlijk bezig was. Goed thuiskomen is niet een vanzelfsprekendheid zeiden we tegen elkaar.
Dichter naar Värmland begon het te sneeuwen, terwijl het in Gävle zonnig en 9 graden warm was!
In Munkfors geen sneeuwkleed, maar veel natte prut.
Maar het voorjaar dient zich echt al aan. En dat is FIJN!

Groetjes,
Truus
Geen opmerkingen:

Een reactie posten