Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 16 november 2017

Tijd voor een update!
Na ruim 7 weken na het ongeluk is het even tijd voor een update. Maar allereerst wil ik iedereen bedanken voor het meeleven en de reacties die we kregen. Heel fijn!
Hoe gaat het nu? Met mij gaat het goed. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik voor 95% weer ben zoals vanouds. Er zijn nog wat kleine mankementen, maar die verdwijnen mettertijd. Ook in mijn hoofd heb ik het gebeurde goed verwerkt, maar dat neemt niet weg dat ik op de passagiersstoel in de auto nog niet helemaal op mijn gemak ben. Als ik zelf rijd, heb ik geen probleem.
Met Liesbeth en Daan gaat het ook goed. Daan is ook vrijwel hersteld, maar Liesbeth heeft nog wat te gaan voor ze de “oude” is. Na haar nekoperatie kon ze vrij snel naar huis. Wel veel pijn. Dat wordt geleidelijk aan ietsje beter, maar  zonder pijnstillers gaat het nog niet.
We hebben veel respect voor de manier waarop ze met de situatie omgaat.

Wat mij erg geholpen heeft met het herstel, is de 11 dagen die we in de buurt van Malaga, Spanje,
hebben doorgebracht. Deze reis hadden we al geboekt in augustus. De vertrekdatum was 2,5 week na het ongeluk. Aanvankelijk had ik er helemaal geen zin in en moed voor om te gaan. Maar een week voor vertrek hebben we toch besloten dat we zouden gaan. En dat is heel goed geweest!
We hebben genoten van prachtig weer, een schitterend appartement met geweldig uitzicht op zee en land en een heerlijk zwembad op 50 meter afstand.


En natuurlijk hebben we veel buiten de deur, maar wel op terrasjes :-), heerlijk gegeten! We hebben deze keer  niet zoals we meestal doen veel dingen bekeken, maar heerlijk gerelaxed. We hebben "slechts" 2 keer een uitstapje gemaakt. Dat waren betrekkelijk korte ritjes naar 2 van de "witte stadjes" waar Andalusië om bekend staat. Eerst bezochten we Frigliana. Dat viel voor mij een beetje tegen omdat er ontzettend veel trappen en hoogteverschillen waren en mijn voet en knieën nog niet voldoende hersteld waren om dat aan te kunnen. Ik heb toen een lekker bankje met een mooi uitzicht opgezocht en Jaap heeft een deel van het stadje bekeken en foto's gemaakt.
Een paar dagen daarna hebben wij het stadje Còmpeta bezocht. Dat ging een stuk beter en het was een gezellig stadje waar we hebben genoten van de gezellige sfeer, de mooie straatjes, de leuke terrasjes en lekker eten!

 

 
 
 

Op de heenweg naar het vliegveld, konden we de auto parkeren bij Willemien en Helena. Willemien bracht ons naar Skavsta Airport. Ook haalde ze ons bij aankomst weer op. 's Avonds genoten we met z'n vieren van een heerlijk etentje. En na een nachtje heerlijk geslapen te hebben, vertrokken we weer richting Värmland. Bedankt voor de gezelligheid Willemien en Helena!


We kozen ervoor om snelwegen te vermijden, want dan kom je onverwachts op de mooiste plekjes.
Wel bewust kozen we voor een bezoekje aan Mariefred, waar we in een ver verleden al eens waren.
Een heel leuk stadje met veel historie.

Thuisgekomen verval je al snel in oude patronen. Er moest nog veel gedaan worden om alles winterklaar te maken. Bladruimen, gras maaien, de tuinmeubels onderdak zetten, de caravan weer netjes inpakken voor de winter, banden wisselen enz. enz.
Daarbij komt nog mijn normale weekritme bij van 2x zwemmen, 1x gym, 1 x een ochtend Zweedse les bij Fatima, koor en een aantal optredens met het koor in de afgelopen weken.
Ook gisteravond hadden we nog een optreden in Gamla Bruket in Munkfors. Een herfstconcert, maar de blaadjes zijn al enige tijd van de bomen en er ligt een beetje sneeuw, dus het had ook een winterconcert kunnen heten. Maar: What's in a name! Als het maar leuk is en dat was het!Graag tot een volgende keer! Wanneer dat is? We zien het wel...
Voor iedereen een gezellige aanloop naar Sinterklaas. Wij gaan Sinterklaas vieren met Alde. Ze is al volop in voorbereiding met het Sinterklaasjournaal :-)
Ik heb zelfs in Zweden pepernoten kunnen kopen bij Tiger in Karlstad. Alleen daar heten ze pebernødder of Danish Christmas Cookies. Ik zei het al, de naam zegt niets, de smaak wel: en die is goed! 100% pepernoot!


Groetjes,
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten