Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 27 maart 2018

Een ander gezicht....!Een ander gezicht slaat niet op ons, wij zien er nog hetzelfde uit.
Het heeft wel betrekking op het uitzicht vanuit de keuken en werkkamer. Keken we eerst tegen een hele rij bomen ( 5 stuks) aan, nu hebben we vrij uitzicht en een maximum aan licht in de keuken. Heerlijk! Deze grote bomen stonden al een tijd op de planning om gekapt te worden. Deels omdat 2 ervan niet meer in goede staat verkeerden, en eentje belemmerde de schotelontvangst.
Bij het breicafé wierp ik een aantal weken geleden de vraag op wie de bomen, ca. 20 meter hoog, om kon zagen. Gelijk kreeg ik antwoord. Een firma in Munkfors kon het regelen. Aangezien de bomen niet zo heel ver van het huis af stonden, vonden wij het belangrijk dat het vakkundig gebeurde en we geen boom op het huis kregen. En vakkundig deden ze het! Binnen een uur en een kwartier lagen ze om, en keurig in de goede richting.  

 

 

Ook zaagden ze de bomen in stukken van 3 meter en ontdeden ze de stammen van de grote takken. Toen kwam het werk voor Jaap aan. Samen met Daan en Wiff aan de slag om de takken af te voeren en het hout in hanteerbare blokken te zagen. In echt strenge kou, maar ook sneeuw zijn ze dagen bezig geweest. Met als gevolg, wij hadden alles opgeruimd en de mannen hadden hun houtschuur gevuld. De opbrengst was ca.15m3. Iedereen tevreden! En een ander gezicht!

Ondertussen zat ik ook niet stil. Ik wilde ook een ander gezicht creëren, maar dan in de woonkamer.
Behangen en restylen. Een hele klus die ik in gedeelten klaarde. Alle wanden heb ik eerst behangen met renovatievlies, een dik non-woven behang, om alle oneffenheden weg te nemen. Daarna het grootste deel behangen met gewoon behang en een gedeelte met muurverf geverfd. Ik deed het in etappes en voor mij te behappen stukjes. 's Avonds was de boel weer dusdanig aan de kant zodat we niet in de troep hoefden te zitten. Vorige week was het af …..en inderdaad een heel ander gezicht! We zijn ontzettend tevreden over het resultaat!
Natuurlijk heeft ook Jaap zijn steentje bijgedragen aan dit project. De technische zaken en het ophangen van e.e.a. was zijn bijdrage. We kunnen een hoop samen <3
De kamer in 2013
De nieuwe "2018-look"


Het schilderij hadden we al, de schaal en de vaas vond ik ter completering op een loppis!

2013
2018


2018
Wat niet zo erg is veranderd is de laag sneeuw buiten. Er ligt nog steeds een behoorlijke laag, maar afgelopen weekend dooide het aardig, maar niet goed genoeg.Wij willen het wel weg kijken, want binnenkort moet de caravan weer uit de carport en dat kan niet als er een laag sneeuw en ijs ligt! Jaap is er druk mee om het weg te hakken. Over een paar weken gaan we naar Duitsland en Nederland. De boot is geboekt en hopelijk zijn we binnenkort ijsvrij.
Maar onze hoeveelheid sneeuw valt in het niet bij de hoeveelheid die bij Jasper, Malin en Alde ligt. Het is ongelofelijk! Wij konden het met eigen ogen zien in de periode van 8 tot 13 maart.
De sneeuwhoogte daar ligt tussen een meter en 1,5 meter. Op sommige plekken ben je gewoon gedesoriënteerd door de enorme bergen sneeuw. En je kunt ook hier spreken van een ander gezicht!


Wij vierden Alde's 3e verjaardag en het was een gezellig feest met de familie van beide kanten.
Wat ook weer leuk om een paar dagen samen te zijn met de kinderen en kleinkind.
Alde had het ook erg naar de zin en genoot van de gezelligheid, aandacht en cadeautjes. De Pippitaart viel ook zeer in de smaak, letterlijk en figuurlijk! 

 
  Het was weer een erg gezellige tijd daar in Hällingen!

En ons gezicht is toch nog een beetje veranderd de laatste dagen. We hebben in de sneeuw, in het zonnetje gezeten. Het bruinde goed kan ik zeggen. Een wintersport/après ski activiteit zo dicht bij huis. Heerlijk toch!

Alvast wensen wij je fijne en vrolijke Paasdagen toe!

Groetjes en tot dan,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten