Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 12 november 2018

Beroerd...!!!


Afbeeldingsresultaat voor sjukhuset torsby
 
Dit keer zal het een blog worden zonder opsmuk, zoals foto's en dergelijke.
Hoezo, vraag je je misschien af. Nou, dat komt omdat Jaap, die altijd de foto's plaatst, die wij overigens altijd samen maken, niet thuis is.
Waar hij is? In het ziekenhuis in Torsby, al sinds donderdag.
Woensdagmorgen bij het opstaan was Jaap niet lekker. Buikpijn en misselijk. Hij ging nog even liggen, maar eventjes werd de hele dag. Hij werd steeds beroerder. In de nacht gaf hij veel over, voornamelijk gal. Verdere details zal ik je besparen. Dat was aanleiding voor ons om stappen te ondernemen, want uitdrogen lag op de loer. Dus via 1177 ( vergelijkbaar met de dokterstelefoon) moest ik 112 bellen. Daar werd kordaat een ambulance besteld die er al na 10/15 minuten was.
Na een kort onderzoek waaruit bleek dat Jaap's bloeddruk sterk daalde als hij stond. Hij kon ook eigenlijk niet staan, zo duizelig was hij. Dus op de brancard en naar Torsby. Ik ging op eigen gelegenheid die kant op en was er precies nadat Jaap was binnengebracht. Na onderzoek en nadat een maagsonde was aangebracht, werd Jaap naar de afdeling gebracht. In de ambulance was er al een infuus aangebracht en dat was ook nodig want hij was al heel erg uitgedroogd. In een avond en een nacht kreeg hij 7 liter vocht! Onderzoeken en scans werden uitgevoerd. Het bleek een afsluiting van de darm te zijn.
De volgende dag voelde hij zich ietsje beter en de hoop was dat de prop in de darm spontaan, met laxatie, naar buiten zou komen. Maar helaas!
Zaterdag begon Jaap zich weer slechter te voelen en na een slechte, beroerde nacht, werd besloten dat nog even over de zondag zou worden aangekeken en dat anders maandag geopereerd zou worden.
Maar Jaap werd steeds misselijker en toen besloot men dat ze nog dezelfde middag zouden opereren.
Nadat ik afscheid genomen had, werd Jaap klaargemaakt. Tijdens de operatie (kijkoperatie) hebben ze de darm millimeter voor millimeter nagekeken en daar, waar verklevingen waren, die weggenomen. Ook bleek de dunne darm totaal afgesloten te zijn. Ze konden dit verhelpen en gisteravond belde Jaap mij met de mededeling dat hij zich beter voelde dan de laatste 4 dagen.
Vanochtend geen pijn en niet misselijk. Wat een opluchting! Vanavond krijgt hij voor het eerst een boterham. Wel een klein beetje spannend of dat goed gaat, maar we zijn vol vertrouwen!
De verklevingen zijn nog een gevolg van een zware miltoperatie in 1991!


Nog even voor de informatie: het ziekenhuis in Torsby is 70 km bij ons vandaan, dus even op bezoek gaan is 140km. Vandaag heb ik dan ook even een bezoekje overgeslagen, zodat zowel Jaap als ik een beetje rust kunnen krijgen.

We mogen nu wel zeggen dat Jaap zijn betaalde premie voor de ziektekosten er wel uit heeft nu ;-)
We hopen dan ook dat het voorlopig rustig zal blijven in Huize Metselaar!

Blij zijn we ook met de hulp die we krijgen bij het wisselen van de banden. Dit laten we wel doen, maar het in en uit de auto tillen van die zware dingen, krijg ik niet klaar!
Dus: Bedankt!

Hopelijk zijn we zo in het midden van de week weer samen thuis!

Groetjes Truus

2 opmerkingen:

  1. Oei dat klonk helemaal niet leuk. Maar goed te horen dat het de goede kant op lijkt te gaan. Torsby is als ik het goed begrepen heb ook gespecialiseerd in maag & darm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjee..wat een schrik.... voor jullie allebei! Beterschap..gelukkig dat het goed lijkt te gaan. Veel groeten

    BeantwoordenVerwijderen