Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 31 maart 2020

Over ons, Corona en meer....


Hej!

In deze Corona tijden is het goed om een beetje op de hoogte te zijn van elkaars wel en wee.
De blog kan daarbij van onze zijde uitkomst bieden.
De maanden januari en februari zijn nagenoeg sneeuwloos aan ons voorbij gegaan. Koud was het ook niet echt. 

Dat er geen sneeuw en ijs op de
 wegen lag, was voor ons een 
groot voordeel, aangezien de 
weg naar Munkfors centrum
tot 21 februari was afgesloten, 
je weet wel, vanwege inzakken 
van de weg. Dat betekende
18 km naar het centrum in 
plaats van 3. Dus sommige 
zaken die minder noodza-
kelijk waren, maar laten 
schieten, en zaken com-
bineren.
Het voelde werkelijk luxe toen 
de weg na 3 maanden weer 
open was.
Asfalteren is nog niet gedaan, 
dat komt pas over enige tijd. 
Verder ging alles z’n gangetje.

We hebben natuurlijk ook wel genoten van het mooie weer en leuke dingen gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld gewandeld bij het Vågsjön en samen met Daan en Lies pannenkoeken gebakken bij de picknickplaats bij Stor En.


 


 

 Het leven leek zo door te kabbelen, en China was toch wel ver weg. Maar dat veranderde rap met de gebeurtenissen in Italië.
De wereld is in een paar weken tijd enorm veranderd. Twee weken geleden zouden we naar Nederland vliegen. Hoofdreden was: het bezoeken van mijn broer, die ernstig ziek is.
De avond voordat we zouden vertrekken, de dag dat Trump het luchtruim voor vluchten uit Europa sloot, hebben we in overleg besloten niet te gaan. En dat was een goede beslissing! Vanaf dat moment werden de berichtgeving en maatregelen steeds grimmiger. Hoe dat was en ging/gaat weten jullie allemaal. De vlucht kon niet meer geannuleerd worden, maar de rest, huurauto en huisje wel, gelukkig. Thuisblijven was ook goed ivm de verkoudheden van Jaap en mij. Jaap was er vrij snel vanaf, maar ik heb het nogal te pakken gehad, maar ik ben er nu net overheen.
Dit virus hadden we waarschijnlijk opgepikt tijdens de viering van Alde’s verjaardag. Een heel hardnekkig virusje, waar ook de jonge familie Metselaar mee te maken kreeg. Maar het verjaardagsfeest was een succes!
 

 Ook hebben we onze woonkamer een nieuwe look gegeven. De piano werd eigenlijk nooit meer gebruikt, dus die hebben we weggegeven. De schouw is verplaatst, een nieuwe kast in de kamer en het ziet er heel anders uit!
Wij volgen het nieuws vanuit Nederland op de voet en natuurlijk ook het corona nieuws in Zweden.
De manier waarop de zaken worden aangepakt in Zweden verschilt nogal met Nederland.
Hier zijn de winkels en horeca nog open. Zo ook zwembaden, sportscholen, en zelfs een aantal skiresorts. De basisscholen en förskolor (combi van crèche en kleuterschool) zijn gewoon open. De middelbare scholen en universiteiten zijn gesloten. De onderlinge afstand die men in acht moet nemen is een meter. Dus ook een verschil. Ik moet zeggen dat het ons niet zo goed voelt allemaal. Maar achteraf kun je pas zeggen welke maatregelen het best bleken te zijn.
Met name in Stockholm is de situatie ernstig. Er wordt aangeraden om niet naar Stockholm en de andere grote steden te reizen. Vandaag is overigens ook het eerste Corona-geval in Munkfors geconstateerd! Het komt nu dus echt wel dichterbij.

Ouderen, (lees: 70+), wordt sterk afgeraden boodschappen te doen. De boodschappen voor ons worden gedaan door Suzanne, een lieverd die het spontaan aanbood. Kijk ik ben nog geen 70, maar wel verkouden, dus daar kun je ook niets mee. Maar ik hoorde van verschillende kanten dat er veel ouwetjes met rollators in de drukke winkel waren. Hier geen ouderen inkoop uurtje.
Ook de grote hoeveelheid mooie initiatieven die in Nederland uit de grond gestampt worden vind ik enorm hartverwarmend. Hier zie je dit maar mondjesmaat.
Hamsteren kunnen ze ook hier als de beste, en ze kunnen ook allemaal de pot op, want ook hier is toiletpapier een hardloper. Waarom? Geen idee!! Een konditori in Karlstad verkoopt nu met veel succes gebakjes in de vorm van een wc rol! Humor!

Wij houden onszelf onder de radar en vervelen ons nog niet. De terrassen zijn schoongemaakt en al gedeeltelijk in de olie. Al een bankje geschuurd en gelakt. En zo zijn er nog een aantal van deze klusjes. Verder vrij veel tv kijken en hobby dingen.

Jullie zijn weer op de hoogte van ons. Bel als jullie zin hebben om te zeggen hoe het met jullie gaat. Via Whatsapp of Messenger gaat dit prima en….kostenloos.😃 Wij vinden dat wel heel gezellig!

Liefs en groetjes van ons,
Truus en Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten