Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 4 oktober 2009

Gecertificeerd en een prettige afsluiting!


Hoi, hoi,

Gecertificeerd?? Jazeker, we zijn nu gecertificeerde Vutters. We zijn op cursus geweest, en we weten nu van alles over hoe het kan gaan als je in de VUT bent. Maar hoe het echt zal zijn moeten we zelf nog wel even uitvogelen. Maar dat zal wel geen probleem zijn.
De cursus was in Renesse (Zeeland) en begon maandagmiddag. Eerst even kennismaken en aftasten met wie je de komende 3 dagen te maken krijgt. De groep bestond uit, 9 echtparen een individuele cursist en de cususleidster. Na het middagprogramma hadden we al de indruk dat het met de sfeer wel goed zou komen. En dat is gelukt hoor! We hebben naast serieuze gesprekken en onderwerpen ook heel veel lol gehad. Ook was het fijn te horen hoe de anderen tegen het stoppen met werken aankeken. Dit gaf voor anderen dan ook eens weer een andere kijk op hoe het kan zijn en gaan. De cursus werd ook op een leuke manier gebracht en was gevarieëerd, van financiën tot sociale contacten en hobby's en nog veel meer. Over nog veel meer gesproken: iedereen ging met meer kilo's lichaamsgewicht naar huis, want het eten was subliem! Ik zelf ben ook hiermee uit de bocht gevlogen, dus de komende week maar even kalmpjes aan. Want de afgelopen week stond echt helemaal in het teken van snoepen en lekkere hapjes en onregelmatig eten.
Na afloop van de cursus zijn we woensdagavond naar onze vrienden Jan-Pieter en Ineke in Brabant gegaan en we hebben daar een gezellige avond gehad met een overnachting en een door Pieter verzorgd, prima ontbijt. Na de koffie zijn we vertrokken richting luchthaven Weeze, onder Nijmegen, om daar in de middag Jasper op te halen. Hij was samen met Karin, een vriendin, gereisd. Omdat Karin naar Heerenveen wilde, zijn we via Heerenveen naar Winsum gereden. Half Nederland doorkruist op één dag.
Jasper kwam o.a. over voor de afscheidsreceptie die Jaap van zijn werk kreeg aangeboden. Dat was erg overigens erg leuk. Veel mensen, lovende woorden, mooie bloemen, lekkere taartjes en hapjes (zie je, daar gaan we weer!) en mooie cadeau's. De lokatie was: "het Scandinavisch Dorp" in Paterswolde en je snapt dat dat geen toeval was.
Na het eten nog genieten van een klein intiem etentje met familie. Wat leuk allemaal!
Natuurlijk hebben we deze dagen ook genoten van het feit dat Jasper er was. Het was ook leuk dat hij, en wij, nog even weer bij kunnen praten met elkaar, maar ook met de vrienden van Jasper. En ja, hij was nog even voor de laatste keer in het huis waar hij het grootste deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Dat vind ik eigenlijk best wel gek als ik dit schrijf hoor. Maar het voelt wel allemaal OK.

Het inpakken is ook al aardig gevorderd. De kasten zijn al bijna leeg. We hebben de boel verder nog niet echt onttakeld. Het moet nog wel leefbaar blijven toch?
Het duurt ook nog even voor we vertrekken. Op 21 november komt de verhuizer laden en wij vertrekken de 22e november met het vliegtuig ( is reeds geboekt) naar Gotenburg, dan met de trein naar Karlstad, van waar we door onze buurtjes Lennart en Laila worden gehaald. Lief hè?
De 24e komt de verhuizer lossen. Soms zou ik willen dat het zover was, maar van de tijd die ons hier nog rest, gaan we zeker genieten (en natuurlijk heel hard werken).

Ik ga het hier eventjes bij laten. Nog even relaxen!
Groetjes TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten