Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 12 oktober 2009

Vorderingen

Hej allemaal,

Even een berichtje over de recente vorderingen en van alles daarom heen.
Ik denk dat we de vorderingen in 2 categoriën kunnen indelen.
1. inpakken van zaken die meegaan en bepalen wat niet meegaat.
2. afscheid nemen van veel mensen.

Om maar even met nr. 1 te beginnen. Het inpakken gaat goed. Ik denk dat we op zo'n 40 dozen zitten. Verder zijn alle kasten bijna leeg op de spullen na die we nog nodig denken te hebben. In bija 6 weken kun je nog best veel nodig hebben. Soms ook dingen die je niet direct verwacht, zoals een gaatjes tang voor een nieuwe broekriem van Jaap (moeten we de broekriem aanhalen??? Geintje!). Ik had die tang al ingepakt, maar ik wist nog waar deze was terug te vinden. Op den duur wordt het een soort memory denk ik.
Verder is er al heel veel gesorteerd wat niet mee gaat naar Munkfors. Daarvoor houden wij op 30 en 31 oktober een OPEN HUIS. Daar is alles wat we kwijt willen voorzien van een prijskaartje(heel schappelijk geprijsd) of een kleurencode. Het aanbod is erg groot, we hadden alles feitelijk dubbel, en varieert van knoflookpers tot bed en van bladblazer tot serviesgoed. Zelfs onze auto (een mooie blauwe Renault Scenic met panorama dak).
Dus voor elk wat wils! Iedereen is welkom op deze dagen van 10.00 tot 18.00 uur.

Om met nr. 2 door te gaan, dit onderdeel heeft meerdere gezichten. Aan de ene kant klinkt afscheid nemen een beetje triest. Maar aan de andere kant hangt het er ook vanaf hoe je het doet. We hebben te maken met ongelofelijk veel etentjes en hele leuke bezoekjes.
Vorige week een heerlijk etentje met m'n broer en schoonzus. We konden ons na het verrassinsmenu bijna het etablissement uit laten rollen. De week ervoor ook al met Jasper en Jaap z'n zus en zwager een fijn etentje gehad. Deze week komen er nog 2 etentjes aan en de weken erna staan er ook al weer een aantal genoteerd. Dus de buikjes hebben het goed.
Dan zijn er ook nog de leuke bezoeken die we krijgen en de bezoeken die we (nog gaan) afleggen.
Jullie begrijpen dat het goed is dat we even royaal de tijd hebben genomen om e.e.a. te doen.

Ook zijn er nog tal van andere dingen te regelen aan bijv. formaliteiten voor de emigratie, opzeggen van abonnementen e.d.
Wat we afgelopen weekend ook geregeld hebben, is het boeken van een paar dagen Stockholm net voor de kerst. Daar gaan we samen met vrienden naar toe die daarna de kerstdagen bij ons door zullen brengen. Lijkt me ook allemaal wel erg leuk.
Zo zie je maar, dat we met volle teugen van ons verblijf hier genieten, maar de eerlijkheid gebied me ook te zeggen dat we ook wel er naar 21 november uitkijken. Dit is de dag dat er geladen wordt door de verhuizer. Maar ook de dag dat we door Henk en Elsbeth naar Weeze (Duitsland) worden gebracht, waar we een hotelovernachting hebben geregeld, zodat we de volgende morgen naar Gotenburg kunnen vliegen. Daar nemen we de trein naar Karlstad en daar worden we door Lennart en Laila (onze zweedse buren) opgehaald. De verhuizer komt de woensdag erop lossen. Dus dat is fijn geregeld.

Tot binnenkort weer!
Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten