Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 1 november 2009

Boedelverkoop, een succes!

Hallo allemaal,

Ik schrijf hier nu vanuit een huis dat al heel wat leger is dan vorige week.
Dat was ook wat we hoopten, want we hadden een boedelverkoop zoals de trouwe lezers al eerder hebben kunnen lezen.
Afgelopen week heeft in het teken gestaan van de voorbereidingen voor dit evenement. Adverteren, selecteren, prijs bepalen en een geolied systeem van aanpak bedenken.

We hebben de afgelopen 2 weken een kleine advertentie gehad in het regionale blad "De Winsumer Wiekslag". Dit blad wordt erg goed gelezen door heel noord-west Groningen.
Dat hebben we gemerkt, want we hebben toch veel mensen gehad! Vrijdag stonden de eersten om half 10 al in de straat, terwijl we om 10 uur "open" zouden gaan.

Het selecteren was soms best wel lastig. Maar je word wel steeds makkelijker om afstand van dingen te doen. Maar soms was het wel zo dat je dingen die je weg wilde doen, bij nader inzien toch wilde houden. (als Jasper en Willemien dit lezen, zullen ze wel hun hoofdjes schudden). Het betrof echter maar 2 dingen, de digitale keukenweegschaal en het huishoud trapje. Deze 2 dingen waren bij nader inzicht toch beter dan de exemplaren die in Munkfors staan.
Het omgekeerde was echter ook het geval. Onze relaxfauteuil wilden we aanvankelijk niet meenemen, maar we hadden ons bedacht. De stoel lag toch wel erg goed voor het slaapje tussendoor. Ja, dat is iets voor Vutters nietwaar? Maar vrijdag waren hier 2 mensen die beiden interesse hadden in die stoel. Dus Jaap en ik zijn even in conclaaf gegaan en.... Stoel verkocht!
Dus geen slaapje meer overdag, begrijp je? :-)

Wat het prijs bepalen betreft: dat is best lastig. Want je bent geneigd om datgene waar jezelf veel plezier aan hebt beleefd, of waar je met moeite afstand van kunt nemen, duurder te gaan prijzen dan datgene waar je geen verbintenis mee hebt. Maar ik denk dat we overal leuke (kleine)prijsjes van hebben gemaakt. Dat vond iedereen ook wel, want de goederen gingen grif van de hand zonder af te dingen. Het is ook wel onzettend leuk als mensen zeer tevreden met hun nieuwe aankopen de deur uitgaan!

We hebben ook veel complimenten gekregen over het systeem zoals we het gehanteerd hebben.
We hadden ons hele huis inclusief tuin en schuur opengesteld voor het winkelend publiek. Bij iedere ruimte hadden we een papier op de deur met daarop de zaken die in die ruimte te koop waren met de prijs erbij (dit systeem hadden we afgekeken van Jasper en Willemien, het was een beproefd systeem. Jongens hiervoor dank!). Daarbij hadden we er nog een eigen systeempje aan toegevoegd, nl. prijsgroepen met een kleurcode. (in Zweden doen ze dit in de winkels ook wel met tal van zaken, bijv. pockets en kerstkaarten). Dus alles met het gele stickertje kostte €3,-- en met het blauwe stickertje €0,50 enz.
Het werkte als een tierelier!

Gisteravond waren we moe maar zeer voldaan over het feit dat alles zo lekker gegaan was en we veel spullen niet meer mee hoeven te nemen. Het waren 2 lange dagen geweest, maar we zijn weer een stapje dichter bij het a.s. vertrek. We hebben er steeds meer zin in. Het is overigens ook zo dat het wonen en leven hier steeds meer improvisatie vereist. We eten nu van papieren en plastic bordjes, want het servies is gistermorgen verkocht. Maar geen probleem hoor!

Tot gauw weer,

groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten