Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 24 juni 2010

Koningen, prinsen en markiezen!

Hej hej!
Koningen en prinsen, daar begin ik eerst maar eens mee. Wat hebben we, en veel mensen met ons, genoten van de Koninklijke bruiloft van prinses Victoria en haar Daniël, die nu prins Daniël is geworden. We, Jasper, Willemien, Jaap en ik zouden alleen even de huwelijksvoltrekking bekijken, maar we zaten bijna aan het beeld geplakt. We hebben tot ca. 24.00 uur gekeken! Van tevoren zou ik het niet bedacht hebben! Ja, het was erg mooi, maar ook het hele weekend was erg leuk. We zijn met z'n vieren op stap geweest. We waren aan de kust net even boven Kalmar en we hebben het erg naar de zin gehad. Het hotel (3 nachten)
was goed, het eten was prima en het weer was helemaal mooi! We hebben leuke uitstapjes gemaakt
en zijn o.a. op Öland
geweest. Daar hebben we ook erg genoten.


We hebben er bijv. met pijl en boog geschoten.
Het was maar goed dat onze voedselvoorziening hier niet vanaf hing, anders hadden we met een knorrende maag op bed gemoeten. Wel liepen er knorrende varkentjes rond hoor! Daarom hebben we na het bezoek aan Öland maar even een restaurant in Kalmar opgezocht.
Al met al hebben we allemaal erg genoten en kwamen we maandagavond weer voldaan in onze respectievelijke huizen. Dit wel weer na een hele rit, want de afstanden hier zijn toch echt wel royaal te noemen!
Dan nu de markiezen. Nee, niet de titel markies, maar de schermen die je voor de ramen hebt tegen de zon. En de zon schijnt hier (voortdurend) volop. Jaap is deze markiezen aan het ophangen. Dat ging allemaal perfect. Tot het vandaag bijna mis ging. Er moest boven een markies gemonteerd worden. Dus Jaap ging onverschrokken het dak op. Maar toen hij weer van het dak af wilde, gleed de ladder weg (op het pas aangelegde vlonderterras) en kon Jaap zich net nog aan de dakgoot vastgrijpen, die daarop doorboog. Gelukkig hebben we niet een heel hoog huis, en kon Jaap de voeten weer redelijk op de grond krijgen. De dakgoot vertoonde wel een forse knik. Maar dat is ook al weer een beetje in model gebracht! Eind goed al goed, en dat brengt mij ook gelijk bij het einde van mijn verhaaltje van deze keer.


Groetjes en tot gauw!

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten