Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 3 juli 2010

Nog meer trouwerij en veel muziek
Hej allihop (allemaal)!

Vorige week vrijdag was hier ten lande de midzomerviering. Heel Zweden is dan uitgelaten. De kalender loopt ineens vol met activiteiten die overal te doen zijn. Kortom alles komt tot leven. De midzomerviering is altijd op de vrijdag voor Midsommardagen en heet Midsommerafton. Op die dag is echt haast iedereen vrij. Wij zijn die dag naar Ekshärad geweest. Daar hebben we een trouwerij in klederdracht meegemaakt. Het paar zag er erg mooi en gelukkig uit. In de kerk werd ook prachtige (spelmans)muziek gespeeld en ook mooi gezongen door een aantal solisten. Daarna het bruidspaar in een met bloemen versierde koets en wij allemaal met de benenwagen naar de hembygdsgård! Daar werd de majstång (de meiboom) overeind gezet waarna kinderen, maar ook volwassenen, rond de boom gingen dansen. Dit is ieder jaar hetzelfde, met dezelfde liedjes en dansjes. Maar altijd weer leuk om te zien.

Ook de koffie met kanelbullar smaakten heerlijk zo in het zonnetje. Het weer wil ook nog wel eens niet meewerken met midzomer, maar dit jaar was het ok!

Deze week was er echt veel muziek. Wij van het koor (Körverkstaden) hebben woensdagavond een optreden gegeven in de kleine kapel bij de kerk in Munkfors. Het was ook gedeeltelijk een samenzang met het publiek, en ik moet zeggen, de stemming zat er goed in. Als je het onderstaande filmpje afspeelt krijg je een indruk.

Donderdagavond zijn we, weer in Ekshärad, naar een concert geweest. Dit was zang door 2 dames en 2 heren, die met elkaar zongen, maar ook solo ballades ten gehore brachten. De ene zanger bleek mijn chiropractor te zijn. Nou die mag onder de behandeling wel een deuntje voor me zingen hoor.

Verder loopt alles goed. Het weer is prachtig, zo'n 23-25 graden en veel zon. Woensdag was het echter buiig, maar dat was voor de tuin wel goed. Ook de groentetuin doet het prima. De rabarber is al op. We hebben al een aantal prachtige aardbeien geoogst en gegeten..mmmm. De sla is zo goed als klaar en de rest, wortels, boontjes, courgettes en bietjes moeten nog wat tijd hebben. Maar dat hebben we tenslotte wel, alhoewel de dagen vliegen.
De tijd dat ik nu schrijf is ook al weer om, dus tot gauw maar weer!

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten