Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 21 november 2010

AL WEER 1 JAAR!!!!

Hej hej,

Ja, geloof het of niet, maar vandaag is het op de kop af een jaar geleden dat we de grote oversteek maakten.Ik kan me het haast niet voorstellen! Toen we in Gotenburg uit het vliegtuig kwamen was het heel slecht weer en we moesten nog op de bus wachten om naar het station te gaan. Ik zie ons nog hand in hand staan wachten in de bushalte met toch wel wat kriebels in de buik, maar ook verwachtingsvol wat de toekomst voor ons in petto had. Nou, wij zijn in het geheel niet ontevreden!! Maar wat is het jaar om gevlogen.
Vandaag hebben we de kerstspullen van zolder gehaald. Dat moest eerst eens even goed uitgezocht worden, want in de drukte van vorig jaar was al het spul allemaal door elkaar in de dozen gekomen. De kerstdrukte is echt al goed op gang hier. We hoeven hier dan ook geen rekening met de "Goedheiligman en zijn gevolg" te houden. Gisteren zijn we nog naar de kerstmarkt in Ransäter geweest.
Wat kwamen we een bekenden tegen. Leuk hè dat je in een jaar al zo'n netwerk op kunt bouwen. We hebben ons op die markt een "Julbock" (kerstbok) aangeschaft.
We hebben toch maar gekozen voor het kleine exemplaar, want de grote bok vonden we toch een beetje te!


Mooi was hij wel, maar qua grootte kan hij niet tegen de bok van Gävle (Willemien haar doordeweekse domicilie) op.


Verschil moet er zijn. Maar ons bokje staat erg leuk bij de entree. Ik heb de kleine veranda bij de voordeur ook helemaal in winterse sferen gebracht (hetgeen aansluit bij het laagje sneeuw wat er ligt). Het is erg leuk geworden.


Let ook even op het ingelijste borduurwerk dat ik net deze week afgemaakt heb. Het gedicht is een zeer beroemd en slaat echt op deze tijd van het jaar.


Jaap is vanmorgen naar het dorp geweest om bij een ambulante handelaar, 20 kg zonnebloempitten te kopen voor de vogels. Het was hier nogal wat goedkoper dan in de winkel en dat is niet verkeerd, want, echt, die beesten vreten ons de oren van het hoofd!


Ook deze week nog weer wat gezellige bezoekjes gehad dus ook dat loopt lekker door.
Vanmorgen lekker met een aantal mensen via skype gekletst. Kopje koffie erbij, net een echte visite. Vind je dat nou ook leuk, laat dan op die manier van je horen en zien!!! Leuk!

Tot horens, ziens of anderszins,

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten