Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 16 december 2010

Steeds meer Julstämning!


Ofwel: Steeds meer kerststemming.

Ja, lieve allemaal, de kerststemming zit er goed in. Er ligt al een behoorlijk pak sneeuw en er komt nog meer!
Vorige week vrijdag waren we even in Sunne, toen het al donker was. Wat zag het er daar sprookjesachtig uit. Maar even een fotootje gemaakt.

Ook in Munkfors-centrum brandt de kerstversiering, maar dat is een beetje te vergelijken met Winsum. Maar hier worden bij de rotonde naar het centrum toe wel dagelijks tuinfakkels (marchaller) aangestoken, hetgeen ook wel feestelijk aandoet.

Vrijdagavond waren we uitgenodigd voor een Skink-kväll (een ham-avond). Je denkt nu vast: Wat is dat nu weer! Ook wij wisten het niet goed. Dat er ham geserveerd zou worden was wel duidelijk. We werden onthaald met glühwein (glögg, ook bij IKEA te koop) en met pepperkakor. We hadden daarna de gelegenheid lekker rond te kijken in het winkeltje van Anki, de gastvrouw, en natuurlijk werd er wat gekocht. Vilten harten voor mij, en nog een paar kleine dingen, en schroeven en elektriciteitsschakelaars voor Jaap. Er was voor ieder wat wils. Daarna was er een heerlijk broodje ham met ei, rode bietensalade, sill en nog veel meer. Ook was er een verloting die... door Jaap werd gewonnen. Een mand met van allerlei leuke en lekkere dingen. Na de koffie was het weer tijd om op huis aan te gaan. Toch nog weer zo'n 45 km. Ja, we maken best veel kilometers.

Zaterdagavond heb ik erg genoten van een massage die Rita mij gaf. Ook heel heilzaam voor spieren en gewrichten. Die nacht dan ook geslapen als een os!

Zondag kregen we logés. Henk en Elsbeth kwamen een nachtje op weg naar hun eigen stulp. Ze waren er zondagmiddag al mooi bijtijds en we hebben even lekker bijgekletst.

Maandagavond zijn we naar Ransäter geweest. Daar hebben we de Luciaviering, feest van de brenger van het licht, bijgewoond.
Dit was op de Geijerskolan, een kunst- en cultuurschool. De zang en muziek was van een erg hoge kwaliteit, maar de sfeer is in de kerk, zoals we vorig jaar meemaakten, veel mooier.
Als wilt zien hoe het was, kun je hier en hier klikken om de filmpjes op YouTube te bekijken.

Dinsdag vierde Jaap zijn verjaardag. En met een aantal vrienden en buren hebben we het erg gezellig gehad. Bedankt ook voor alle felicitaties die hij uit Nederland mocht ontvangen. Erg leuk.

Woensdagavond was er een Julcafé(kerstcafé) georganiseerd, waar ons koortje en het kerkkoor een optreden gaven. Ons koortje was wat door ziekte geteisterd en we waren maar met z'n zessen. We staken wel een beetje af bij het grote kerkkoor, die schitterend zingen. Maar het kwam er bij ons wel lekker uit, zo werd gezegd.

Vanmorgen had ik weer pianoles, maar deze keer in de kerk, aan de vleugel. Wat een mooi geluid komt daaruit, samen met de akoestiek in de kerk, klonk het echt wel aardig. Maar...er moet nog veel geoefend worden!
En dat ga ik nog even doen.

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten