Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 30 september 2011

Pico de luxe!Ja, tevredenheid viert de boventoon. Wat is er allemaal zo prima?
Zoals een aantal van jullie al weten, hebben we Zweden even verlaten voor ons jaarlijkse bezoek aan de Lage Landen.
Vrijdag vertrokken we na de koffie, een relaxte tijd dus, richting Malmö. Het weer was erg zonnig en fraai. We besloten langs de westkust naar het zuiden af te zakken. Onderweg lekker even gepicknickt en nog een bezoek gebracht aan Stenungsund, even een stuk ten noorden van Göteborg. Wij dachten dat het een pitoresk Bohuslän's plaatsje zou zijn, hetgeen erg tegen viel. 65 winkels rond een grote parkeerplaats. Niet geheel onze smaak. Snel gingen we er dan ook weer vandoor.
Rond Göteborg was het erg druk met veel files. Al vast een voorproefje voor de Duitse Autobahn, dachten we. Verder verliep de reis prima, maar deze route langs de E6 rijden we in het vervolg maar niet meer. Ons iets te saai. We waren mooi op tijd in Malmö om daar lekker even wat te gaan eten. We vonden een gezellig Italiaans restaurant met de inspirerende naam: Italia Il Restaurante. Hoe komen ze erop! Maar het eten was werkelijk perfect, en weer eens wat anders dan een pizza. Hier in Zweden vaak door Libanese pizzabakkers gebakken. Wij hadden precies op tijd het dessert verorberd, toen het tijd was voor de veerboot. We gingen voor de eerste keer vanaf de nieuwe terminal, een hele verbetering met wat het was, maar de bewegwijzering kon wel wat beter naar ons idee.
Het inschepen verliep vlot. Toen we de deur van onze hut openden viel onze mond van verbazing open. De hut had een afmeting van 7 meter bij 4. Dit was inclusief de badkamer van 2,5 x 2,5 mtr. Alles was zeer royaal, met stoeltjes, salontafel, bureautje en uitzicht op de kade, en later op zee. We vonden dan ook dat we het er van moesten nemen en hebben heerlijk languit op bed liggen lezen. Niet te lang want het was niet een lange nacht. Om 6 uur uit de veren en na een goed ontbijt reden we om 7.00 uur van de boot. In Duitsland hadden we geluk. Het was buitengewoon rustig op de weg en ondanks de enorme hoeveelheid wegwerkzaamheden hebben we geen seconde oponthoud gehad. Ook pico de luxe. In Bunde koffie met kuchen genoten en boodschappen ingeslagen. Daarna de reis hervat. Omdat we ruim de tijd hadden gaven we Tom Tom de mogelijkheid ons naar onze bestemming te brengen zonder gebruik te maken van de snelweg. Het bleek dat we pal langs Veendam kwamen en besloten toch maar even van de gelegenheid gebruik te maken om bij Immie en Tonny een kop koffie te drinken. Erg gezellig en lekker buiten gezeten. Toen verder richting Ommen. Want daar hadden we een huisje gehuurd via internet. Het zag er op de foto's al zo mooi uit, maar in werkelijkheid....... super! En ook nog een prachtig aangelegde tuin, waarin we alleen maar hoeven te zitten :-D
Dat deden we zondagmorgen dan ook. Ik wilde nog even de schuifpui een beetje dicht doen, en die schoot in het slot. De voordeur was ook op slot, dus we waren buitengesloten. De verhuurder is dan gekomen met de reservesleutel. Maar het was buiten geen straf hoor. Heerlijk zonnig en temperatuur rond de 20 graden. De rest van de dag bij Jaap z'n zus en zwager doorgebracht en van de gezelligheid genoten. Maar ook van de chinees in Beilen die voor ons gekookt had. Pico......allemaal
Maandag naar de markt in Hardenberg geweest. Fantastisch! Heerlijk bij de visboer een lekker
bekje voor mij en een haring (mer ui) en een kibbeling voor Jaap. Mmmmm. En verse aardbeien gekocht voor een schappelijke prijs. In Zweden ondenkbaar om deze tijd van het jaar.
Aangezien het weer zo mooi was ook nog lekker een terrasje gepakt. Maar ook boodschappen gedaan voor als we weer in Zweden zijn. Ook kochten we een dongel om internetverbinding te kunnen krijgen. Maar de snelheid en de dekking laat een beetje te wensen over. Het zal dan ook moeilijk worden om de door ons reeds gemaakte foto's te kunnen uploaden. Maar dan houden jullie dit tegoed.
Ook foto's van onze nieuwe (gebruikte) caravan die we dinsdag gekocht hebben. Die zijn in Nederland veel goedkoper dan in Zweden. De kosten van het invoeren zijn in verhouding met de besparing niet hoog. Dus vandaar. Het is een Knaus Südwind geworden en ziet er pico uit.
Na deze aankoop hebben we het mooie plaatsje Borculo bekeken en heerlijk op een terras een broodje gegeten, met uitzicht op de Berkel, een prachtige beek.
De dinsdagavond hebben we heel gezellig verbracht bij onze vrienden Jan en Ria, we hebben ook erg genoten van het lekkere eten.
Op de woensdag zijn we naar de garage geweest, want onze auto vertoonde wel echte kuren toen we van Jan en Ria terugreden. Heel eenvoudig is het (electronische) euvel niet te ontdekken en zo werd er afgesproken dat we donderdag een leenauto konden krijgen, zodat onze auto ruim getest kan worden. Later die woensdag kwamen André en José bij ons langs. Zij staan enige dagen vlak in de buurt met de caravan. Zij zijn blijven eten en het was heel leuk en lekker.
Vandaag was het behoorlijk warm, maar heerlijk weer. Eerst even een wasje op de hand gedaan, want we hebben veel comfort, maar geen wasmachine. Jaap heeft even een waslijn gespannen in de tuin en dat werkte prima. Daarna even naar Duitsland geweest. Eerst naar Emlichheim, hetgeen een teleurstelling was. Daarna naar Nordhorn. Dit is een plaats met een goed winkelaanbod, maar dat hoefde voor ons nu even niet zo. Want we hebben al flink wat af gewinkeld de laaste dagen. We hebben heerlijk warm geluncht op een prachtig terras en we zijn al gauw weer terug gegaan naar onze stulp. Daar hebben we heerlijk in de tuin gelegen (en geslapen) want geloof het of niet, vakantie kan vermoeiend zijn. En ons tournee is nog niet ten einde, dus we moeten wel op krachten blijven ;-)

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten