Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 21 september 2011

Wie werkt.... zal eten!


Hej, hej,

Wie werkt, zal eten! Jaap heeft deze week heel hard gewerkt dus hij verdiende het om lekker te eten. Ikzelf heb veel minder uitgevreten deze week, maar ik heb toch maar gezellig meegedaan met alles.
Wat heeft Jaap allemaal gedaan? Hij heeft de voormalige caravanschuur helemaal opnieuw bevloerd. We hadden nog een partij geïmpregneerd hout en plankjes liggen van de vroegere veranda. Dat heeft Jaap nu prachtig hergebruikt als vloer en wandbekleding om de wanden winddicht te maken.. Helemaal genoeg hout had hij niet en dus moest nog wel wat nieuw worden aangerukt. Het is nu klaar en erg mooi geworden. Wat een verschil met wat het was. Tot nu toe bestond de vloer uit allemaal losse houtspaanders. Erg oneffen en niet stabiel voor de apparatuur die er zoal staat. Bijv. de zaagmachines.  Nu kan Jaap ook in de winter blijven zagen, als hij dat wil en op het voorste gedeelte de sneeuwblazer en de tuintrekker parkeren.
Tot voor 2 jaar stond de caravan altijd in dit deel van de schuur, maar een mens krijgt steeds meer spullen dus wordt de caravan buiten in dekkleden verpakt, hetgeen ook heel goed werkt. Door deze verplaatsing van spullen, kunnen wij dan deze winter de auto weer lekker binnen in de garage zetten. Dat scheelt een hoop krabben!

En er is nu ook meer ruimte gekomen in de al bestaande werkplaats:


Maar hoe zit dat dan met het eten? Nou, we hadden dit weekend werkelijk een culinair arrangement. Eerst op zaterdag hebben we genoten van heerlijke warme broodtaart bij Lennart en Laila. Lennart maakte deze volgens het aloude beproefde recept van zijn moeder. Fantastisch lekker! Daarna nog ijs met warme aardbeiensaus en slagroom. Daarna ook nog Triominos gespeeld. Laila was de winnaar en ondergetekende was de grote verliezer, maar dat mocht de pret niet drukken.
Zondag kwamen Jan en Nel hier eten, drinken en gezellig zijn. En gezellig was het! Ik had voor de gelegenheid even extra mooi gedekt. Dat was leuk om te doen, want het was echt rotweer. Maar wat kun je dan genieten van lekker binnen zijn, met kaarslicht en lekker eten en drinken.


De rest van de week wordt het weer een beetje "schraalhans keukenmeester" of met andere woorden, kalmpjes aan met de calorietjes. Nel en ik zwemmen deze week 3x, dus aan de conditie wordt ook wel gewerkt, hoor.

Maar zoals jullie wel gemerkt hebben, van verveling is echt geen sprake. En dat houden we erin!


Tot slot nog even een echte herfstfoto:Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten