Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 6 november 2011

En het werd een......

Hejsan,

Al bijna weer een week voorbij. Deze week stond in het teken van de aanschaf van een andere auto. Een nieuwe hadden we zo gedacht. Daar kunnen we dan weer jaren mee voort en je hebt dan ook een veel langere garantie. Nou die krijgen we. Maar liefst 7 jaar. Want we hebben voor een KIA gekozen. En wel een KIA Sportage. Dit is een 4x4 aangedreven auto die niet supergroot is, maar wel zeer ruim en compleet. Bovendien ook nog mooi.


Het is wel even een geplus en gemin geweest want we hadden meerdere merken en types op het oog. De keuze ging tussen de KIA, Ford C-Max en een Hyundai IX 35. De laatste viel als eerste af van wege de o.a. de stugge vering. Maar deze garage heeft ons wel goed op weg geholpen in de verdere onderhandelingen. Want onderhandeld hebben we! Uiteindelijk kwam wat ons betreft deze KIA Sportage als beste uit de bus. En aangezien ook Willemien sinds enige tijd eigenaar is van een KIA C'eed en daar zeer tevreden over is, denken wij dat we een goede keuze hebben gemaakt. Nu maar hopen dat we een beetje geschikt kenteken krijgen, want met een 3-lettercombinatie met klinkers, kun je gekke kentekens krijgen. Ik laat het even aan ieders verbeelding over.
Onze eigen auto is weer klaar. Het probleem is verholpen en dat is fijn, want we zullen er de komende 3 maanden nog in rijden, want zo lang is de levertijd. Gisteren heb ik de auto van binnen en van buiten een schoonmaakbeurt gegeven, dus we kunnen er mee voort.
De winter(spijker)banden hebben we er nog niet onder. Maar als je de weersvooruitzichten voor volgende week ziet, zit er nog geen vorst in de lucht. Zodra dat eraan zit te komen zal Jaap de banden wisselen. Tot die tijd sparen we het wegdek en de spijkers in de banden ;-)

Afgelopen week ook 2x een optreden gehad met het koor. Ook gisteravond ter gelegenheid van Alla helgons dag. Volgens mij heet dat in Nederland Allerzielen. Hier worden op deze dag de doden herdacht en op de begraafplaatsen ziet het er sprookjesachtig uit met alle brandende kaarsjes en lantarentjes. Hier wordt daar erg veel aan gedaan. Maar goed, wij traden op in een kerkdienst in de kerk van Råda. Ook de kerk zag er als een sprookje uit, want de muur om de kerk heen was volledig verlicht met tuinfakkels. Maar ook binnen in de kerk, was het allemaal kaarslicht. Waaronder 50 brandende kaarsen voor de 50 mensen die in de parochie afgelopen jaar zijn overleden.


Er waren ook veel mensen die de dienst bijwoonden. Meer dan 100, en dat mag je hier echt wel een grote opkomst noemen. (De foto hierboven is genomen voor aanvang van de dienst. ☺)

Verder is de week weer omgevlogen met alle dagelijkse besognes en wat aanloop, altijd gezellig.
Maar voor nu zou ik zeggen:

Graag weer tot volgende week!

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten