Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 13 november 2011

Nasi en Elvis

Hej hej,

Deze week begon niet helemaal lekker. Dit gold in hoofdzaak voor Jaap. Er waren wat maag- darmproblemen en een gevoel van zwakte, inclusief klam zweet en de rest. Details vermeld ik maar niet. Maar met een pilletje (voor de pep) en de goede verzorging van mij, was hij weer vlot op de been. Dat Jaap later deze week met zijn trekker onderste boven is gegaan, toen hij met zijn trekkertje het steile pad naar beneden af reed en de remmen niet werkten zoals ze dat moeten, wisten we toen nog niet.

Maar nu wel! Een grote dikke pijnlijke bult aan het been maakt dat nu loopt als de "Oude Jacob".
Samen zijn we nu echter wel een leuk setje.
Dit setje heeft deze week heerlijk gegeten bij IJvon en Jur. Nasi stond er op het menu. Maar feitelijk was het een rijsttafel te noemen. Heerlijke saté met pindasaus en kroepoek (hier niet te koop en daarom erg lekker) en pinda's, kokos en meer van die lekkere Indische bijgerechtjes. Eitje en atjar erbij en smullen! Ja, hier wordt wel vrij veel Thai gegeten, maar Indisch is niet echt bekent hier. Maar ja, Zweden heeft ook niet zo'n koloniaal verleden in de oost gehad.
Al met al hebben wij zeer genoten van alles.
Genoten hebben we ook van een concert van Elvis. Is die toch "alive and kicking"?

Ja zeker, zijn muziek in ieder geval. De Elvis die wij zagen optreden heette in werkelijkheid Christer Nilsson en had de leeftijd die Elvis nu gehad zou hebben als hij nog geleefd had. Dus niet echt piep.... Maar dat was het publiek ook niet. Het was een ware grijze golf, ik ben toch wel blij met mijn eigen, niet grijze kleurtje.
Maar het concert was erg mooi. Tjonge, wat een stem heeft die man en met wat een gemak komt het er allemaal uit. Ook de muzikanten waren prima.


Ook was het mannenkoor I.R.I.S. van de partij. Persoonlijk vond ik hun niet de sterkste schakel, maar het geheel klonk erg prettig.


Dit concert was georganiseerd door onze vriend Bosse, geflankeerd door zijn vrouw Anki. Wat was het allemaal tiptop geregeld. Ook een applaus voor hen.
Zo zie je maar weer, ook aan cultuur ontbreekt het ons niet. Ook al is het niet allemaal profi, de lol en het genieten is er niet minder om!
Wij zitten hier ondertussen al druk in de kerstmarkten, terwijl in Nederland de Goedheiligman nog maar net zijn voeten aan de wal heeft neergezet. Via de TV blijven we op de hoogte en we hebben pepernoten en speculaasbrokken, dus ook dat is prima geregeld.

Fijne week!
Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten