Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 10 december 2011

Nu is het er echt!

Hej,

Ja, het is er nu echt, de sneeuw. Eigenlijk al de hele week. Maandag viel er een klein laagje, dat was al mooi. Maar woensdag werden we wakker met sneeuwval. Mooie dwarrelende, grote vlokken.
Fijn wakker worden, want het heeft toch altijd iets feestelijks, zeker als je er niet voor dag en dauw er uit hoeft. En...dat hoeven we niet. Donderdag was het heel mooi weer, en dat nodigde uit tot het maken van foto's voor onze  E-Kerstkaarten die we daarna maar direct hebben verstuurd. Dus let wel: de foto's zijn zeer actueel! :-) Donderdagavond begon het erg te sneeuwen (natte sneeuw) en heel hard te waaien. Zulke harde wind hadden we hier nog niet meegemaakt. We waren dan ook benieuwd hoe het er de volgende dag uit zou zien. Nou dat viel wat de hoeveelheid sneeuw betreft wel mee.
Vrijdag hebben we de hele dag temperaturen van een graadje boven nul gehad, hetgeen de sneeuwkwaliteit niet ten goede is gekomen. Toch kon Jaap vanmorgen nog wel met zijn supersonische sneeuwruimer aan de slag. Het is werkelijk een dijk van een machine!Dinsdag zijn Rita en ik naar Karlstad geweest om te winkelen. Maar eerst was naar het "Môra Café" ofwel "Ochtend café" geweest voor het ontbijt met Julgröt (rijstebrij) met kaneel en suiker en broodjes met kerstham etc. Er traden 4 meiden op die prachtig zongen. Natuurlijk Kerstliederen. Omdat wij de hele dag op stap waren, was Jaap de hele dag in de schuur met zijn trein aan de gang gegaan. Daar is hij nu met regelmaat te vinden. Vanwege vorstverlet e.d. zijn de buitenactiviteiten gestaakt. Dus nu tijd voor hobby. Via Tradera, het Zweedse E-Bay is Jaap deze week in het bezit gekomen van de wissels waar hij om verlegen zat. Dit is een goede manier om, voor niet te veel geld, de dingen aan te schaffen die je nodig hebt.

Aan de bovenkant van de tafel is nog niet veel te zien, hier is alles nog in opbouw. Nu wordt er voornamelijk onder de tafel gewerkt met met aanleggen van alle schakelingen:
Onder die tafel is het trouwens best comfortabel, want Jaap heeft er helemaal boxspringmatrassen onder liggen, zodat zijn rug gespaard blijft. Of hij er soms ook op in slaap valt is mij niet helemaal duidelijk.

Woensdag was het de afsluiting van de Aquarobic. We waren allemaal uitgenodigd bij "onze juf". Zij had de koffietafel gedekt en heel veel lekkers gebakken. Het was erg gezellig. Maar.... als de dames éénmaal in het Munkforsdialect goed op dreef zijn, dan haak ik soms wel even af, maar ik krijg het wel steeds beter onder de knie.

Alle activiteiten zijn nu eigenlijk zo'n beetje gestaakt en het begint de 2e helft januari allemaal weer. Ook de pianolessen zijn nu gestopt tot de 2e helft februari. Komt goed uit ivm m'n knie.
Maar ondertussen heb ik een heel Kerstrepertoire opgebouwd, zoals:

Stille nacht
Oh, Tannenbaum!
Oh come all ye faithfull
We wish you a Merry Chrismas
The first Noël
En nog een bekend Zweeds kerstlied:Låt mig få tända ett ljus.

Ik vind het best wel veel, of niet dan?
Met het koor hebben we nog een uitvoering a.s. donderdag en daarna is dat ook even gebeurd.

Vorige week waren er foto's te zien van hetgeen ik op de viltcursus had gemaakt. Er ontbrak nog een ding, n.l. deze kraag.
Dat was het weer voor nu. Maar......we komen terug!

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten