Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 28 oktober 2012

Das, winter en meer!

Hej,

Ja, dassen draag je in de winter, zul je denken. Dat is waar! Maar... in de taal zitten soms wonderbare woorden die meerdere betekenissen hebben. Zo ook de das. In dit geval wil ik het hebben over het dier, de das, die onze grasmat enige tijd geleden zo onder handen genomen heeft. En niet alleen bij ons, maar ook bij de buren.


Welnu, de dag dat wij afreisden naar Nederland, is de das gevangen in een speciale val. Wij hebben hier niets van geweten, maar bij terugkomst kregen we onderstaande foto van de buren. Deze Gregorius (je weet wel van Paulus de Boskabouter) was wel een joekel! De val was helemaal vol!
Nu was het tijd voor harde actie, lees: afschieten. Ik geloof dat ik het eigenlijk niet zo erg vond dat ik hierbij niet aanwezig was.Nadat het beest snel uit zijn lijden verlost was, werd hij op het gras gelegd met de bedoeling hem de volgende dag te begraven. Maar.... de volgende dag lag er alleen de pels nog. De rest was opgevreten door, naar alle waarschijnlijkheid, vossen. Zo zie je maar weer, de ene zijn dood....is de ander zijn brood!

Maar een das, of sjaal is op dit moment ook wel een gewild artikel. Vannacht heeft het bijna 10 graden gevroren. Dat mag je zelfs hier om deze tijd wel fors noemen . Maar het weer is wel prachtig. Blauwe lucht en veel zon.
Helemaal niet slecht. Gisteren heb ik zelfs een uur in de zon gelegen, wel met een donsjas aan hoor. Wind was er niet en wel veel zon. Het was heerlijk!

Vandaag heb ik met het koor een optreden gehad. Het was leuk en er was wat meer publiek dan normaal. En dat is altijd leuk. Na die tijd gezellig koffiegedronken met fika, eigengebakken lekkernijen.
Jaap had ondertussen ander zaken te regelen. Er was om 10 uur een vergadering bij de brievenbussen met allen die hun brievenbus op dezelfde plek hebben. Om het de postbezorging te vergemakkelijken moesten de bussen op  een andere hoogte en in goede volgorde worden geplaatst. Dat hebben de mannen toen gelijk maar aangepakt. Volgens Jaap was het wel een beetje ongeorganiseerd en "Comedy Capers-achtig".
Maar het is gefikst, en daar gaat het om.

In de krant van vrijdag lazen we iets wonderlijks, hetgeen we je niet willen onthouden:
In Sunne, een redelijke plaats, zo'n 26 km van hier, hebben ze een eerste rotonde gekregen! En nu bood de plaatselijke rijschool een gratis les "rotonde rijden" aan. Dit voor iedereen die nog nooit een rotonde had gereden. Zijn er nog mensen die dat nog nooit gedaan hebben? Ja! Volgens de rijschool zijn er aardig wat mensen die nooit buiten de plaats rijden. Dat kun je je eigenlijk niet voorstellen, maar als je soms ziet hoeveel echt oude mensen hier nog achter het stuur zitten, dan wil je het wel geloven.
Jaap zei: "Als het nu 1 april was, zou ik denken dat het een goede grap was".
Nu hoorde ik vandaag van een Zweedse vriendin dat er een aantal jaren geleden hier in Munkfors, we hebben hier al 2 rotondes, folders werden uitgedeeld met daarin tekst en uitleg. Toen was er een ouder paar dat de rotonde met de rollator ging verkennen :-))
Grappig hè?

Maar genoeg weer voor vandaag. Volgende week weer meer!

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten