Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 4 november 2012

Bordesscènes!

Hej hej,

Na een trage start deze dag, "WNL op zondag" vanuit ons bed bekeken, realiseren we ons dat er deze week niet zoveel te melden is. Tenminste geen dingen die al niet eens aan de orde geweest zijn. En in herhaling vallen, kan niet de bedoeling zijn.
Over het weer hoeft niet geschreven te worden, want dat was ronduit FLUT! Hééééél véééél regen en ook nog 2x natte sneeuw! Wel hebben we kunnen constateren dat  de lekkage van het verandadak tot het verleden behoort, en dat de tape die Jaap onlangs heeft aangebracht, goed werkt. Gelukkig!

Als er dan niet zoveel te melden is, ga je wat nauwgezetter om je heen kijken. Meer in een, laten we zeggen, micromilieu :-).
Vanmorgen zijn we getuige geweest van veel dierenvreugd! Jaap heeft gisteren ons fijne voederhuis weer gevuld met allerlei lekkere zaadjes. En dan is, voor je het weet, de hele vogelkolonie volledig op de hoogte van deze feestdis. Wie kan me zeggen hoe ze dat zo snel communiceren? Wij weten het niet. In elk geval is het samen-delen principe bij vogels geen probleem. (In de Nederlandse politiek en samenleving veroorzaakt dat nu wel de nodige opschudding. Wij volgen alles op de voet hoor!)


Die vogels zijn zo leuk om naar te kijken. Maar het gelukje wat Jan en Nel gisteren ten deel viel, hadden we niet. Zij hadden, naar ik meen, 3 pestvogels in hun appelboom. Prachtige beestjes, zagen we op de foto's.

Maar... wij hadden vanmorgen DE BORDESSCÈNE al! Nog vóór de koningin!

Maar geen ministers voor de deur, maar wel eekhoorns! Ook zij hadden al weer in de gaten dat er wat lekkers te halen viel. Ze waren met z'n tweeën, maar eentje was zo vriendelijk om even braaf op het bordes te poseren.
Het blijft leuk om naar te kijken, of niet dan?
Wij hebben sinds een dikke week ook een huisgenoot. Mathilde heet ze. We denken dat het een zij is, maar helemaal vast staat dat niet! Het is namelijk een vlinder. Wij houden haar maar binnen want buiten is het te koud. Zeker vorige week. Te eten krijgt ze ook, een beetje met water verdunde honing.


Zo zie je dat ook de kleine dingen in het leven veel voldoening kunnen schenken.

Ik ga er van uit dat er over de komende week meer te verhalen valt, maar ik hoop dat ook deze editie in de smaak gevallen is.

Liefs,
Truus

2 opmerkingen:

 1. Ik vind jullie bordesscene heel wat beter dan die in Nederland hoor! Vooral dat samen delen is bij jullie een groot punt waar wij wat van kunnen leren.
  Ach die vlinder...ik ben benieuwd hoe lang ze het volhoudt.
  Hier is het niet veel beter wat betreft het weer....

  Liefs liek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden geen 3 maar zeker 30 pestvogels in de appelboom. Deze was ook in een mum van tijd leeg gegeten. Er staan hele mooie foto's op onze blog.
  Groetjes Jan en Nel. p.s. We zijn weer gezond en wel in Friesland hoor!

  BeantwoordenVerwijderen