Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 11 november 2012

Winters en AnnieHejsan,

Deze week hebben we de eerste winterse neerslag van betekenis gehad. Met sneeuw werden we donderdag wakker. Wat zag het er mooi uit! Aanvankelijk dikke vlokken die al rap overgingen in fijnere sneeuw. Wij gingen die dag naar Torsby. Maar niet overal waren de temperaturen gelijk. Soms leek het al weer te dooien, maar even verderop was dat niet het geval.
We hebben nog even een paar mooie plaatjes kunnen schieten.

Hier heeft de sneeuw tot zaterdagmorgen gelegen. Toen weer regen!
Maar dat mocht de pret niet drukken. Want we hadden ons kooruitstapje,met 12 personen. Rond 13.00 uur vertrokken we, in een door ons gehuurd busje, met chauffeur, naar Karlstad.

Vandaar reisden we verder in een speciale theatertrein, een vijftiger jaren trein. Wij hadden plaatsen in de restauratiewagen. Erg gezellig, met comfortabele zitplaatsen. Wij werden voorzien van nootjes, chips en drankjes en genoten van de entourage. Cowboys en girls en muzikanten. Indianen en boeven, met natuurlijk de sheriff. In Säffle, waar de musical "Annie get your gun" zou worden opgevoerd, werden we verwelkomd met kanonsschoten!
In optocht, met de vlaggen van zowel de noordelijke als de zuidelijke staten van Amerika, vertrokken we naar het theater, waar we werden verwelkomd met een drankje en daarna van een heerlijk buffet konden genieten.De voorstelling was ook super! Met name Annie  was geweldig! Wat een talent, in zang, dans en spel. Ook de anderen, inclusief het orkest, waren prima.
In de pauze stond de tafel gedekt met koffie en wat lekkers. En na afloop was een wandeling naar het station ook wel lekker, want je wordt wel erg stijf van het zitten.
Terug in de trein kregen we nog weer koffie of thee met daarbij een heerlijk belegd broodje. En niet dun belegd hoor ( met o.a garnalen of brie). In de trein hebben we nog veel lol gehad, maar ook serieuze geprekken gevoerd. Heel er onderhoudend dus.
Aangekomen in Karlstad, wachtte onze chaffeur al op ons. En het zal niemand verbazen, dat het in de bus erg rustig was. Want iedereen had de pijp uit! Het was ook middernacht toen we weer in Munkfors aankwamen. De laatste overstap was in onze eigen auto. Jaap was precies op tijd om me op te pikken. Service hè?
Vandaag een erg kalme dag, want ik was ook nog vandaag erg moe. Ook de benen hadden lasten na de lusten. Het zij zo!

Groetjes en tot dan!
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten