Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 16 december 2012

Feestelijk....

Hej hej,

Deze week was er sprake van een overwegend feestelijke week.  En dat is altijd leuk :-)
Jaap werd vrijdag 65 jaar en dat hebben we die dag maar heel klein gevierd. We zijn even wezen lunchen in het plaatselijke hotel. Wij waren er in geen jaren geweest, maar de hernieuwde kennismaking is ons zeer goed bevallen. Goed eten, zelfs sperziebonen en daar zijn we gek op, en een lekkere Wiener schnitzel.
Heel feestelijk waren alle felicitaties die via allerlei kanalen binnenkwamen. Bedankt daarvoor!Gisteren hadden we een feestje, hier bij ons thuis. Helaas konden een aantal mensen niet komen wegens ziekte en het weer. Ja, het weer was heel slecht. Gistermorgen sneeuwde het heel hard en daarbij stond er een stormachtige wind. Met moeite konden we de overkant van de rivier zien. Het was dan ook niet verwonderlijk dat mensen die wat verder weg kwamen, niet kwamen. Wel jammer.
Jaap was al bijtijds naar het dorp gegaan om de door ons bestelde smörgåstårta op te halen.


Het was wel erg uitkijken, want er was niet te zien waar de weg ophield en de greppel ernaast begon. Maar het ging goed. Daarna zijn we voorbereidingen gaan treffen, o.a. het warm stoken van de veranda. Het was daar 1 graad, dus het had wat tijd nodig om het behaaglijk te maken.


Ik had nog van allerlei lekkernijen gemaakt en dacht dat ik veel te veel had ivm de 6 personen die er niet waren. Maar....nee! Bijna alles is opgegaan!


Ook bijna 2 appelstrudels met ijs, een hele bosbessen kwarktaart en koffie met bonbons Iedereen had dus erg zijn best gedaan en naar huis rollen was voor deze en gene een optie. :-))
Maar het was heel erg gezellig en de jarige heeft er ook zeer van genoten!Op dit moment is Jaap samen met Daan aan het kijken waar gisteravond de kortsluiting in de schuur is ontstaan. Het lijkt complexer dan het zich aanvankelijk liet aanzien. Maar even afwachten of ze het kunnen oplossen.

Vorige week waren er ook wat problemen met de snöslunga ( je weet wel, die fijne sneeuwruimer). Die hebben we maandag naar de reparateur gebracht. Dat kon in één keer samen met de nacontrole in het ziekenhuis. Dat bleek weer prima in orde te zijn, hetgeen ik ook eigenlijk wel verwacht had.
De snöslunga was vrijdag weer klaar en Jaap heeft hem toen direct opgehaald, omdat hij de weersverwachting voor zaterdag al gezien had! Vooruitziende blik, dus!
Jammer alleen dat het apparaat wel bedient moet worden (onder zware omstandigheden).

Maandagmiddag hoefde ik niet te koken. Wij hebben toen genoten van een Julbord (kerstbuffet). Dit werd georganiseerd door het SPF (Svensk Pensionärs Förbundet). Daar zijn we lid van geworden. Dit lidmaatschap heeft voordelen in de vorm van kortingen bij o.a. de plaatselijke middenstand, maar ook bij de spoorwegen en veerdiensten. Ze organiseren ook heel leuke reisjes. Maar nu was het dus het kerstbuffet.
Er waren 124 dames en heren die deelnamen, dus het was volle bak! Het eten was heerlijk en de sfeer was erg goed. Gezellige live muziek, een optreden van het Luciakoor, een verloting, en nog een klein beetje samenzang. We besloten uiteraard met het zingen van het Värmlands volkslied.


Het Lucia koorNog meer leuks te melden. Woensdagavond zijn we naar een Kerstconcert van "Wermland Opera" geweest. ( Inderdaad, vroeger werd Värmland geschreven als Wermland). Het vond plaats in Sunne en we zijn er samen met vrienden uit Sunne heen geweest. Het was een erg leuk, luchtig en goed uitgevoerd concert. Uitvoerenden waren 2 zangers en een zangeres en 2 muzikanten (piano, bas, viool en nyckelharpa, dit laatste is een prachtig klinkend Zweeds instrument)
Ook hier hebben we erg van genoten.


Nu dan nog even een minpuntje van deze week. Mijn knie leek vorige week zo goed dat de verwachting was dat ik afgelopen donderdag voor het laatst zou worden gezien/behandeld. Maar helaas! Ineens was er weer een wond van 3 cm in doorsnee. Morgen ga ik weer. Ik ben benieuwd hoe het er dan uit ziet.

Een fijne week toegewenst!
Truus


1 opmerking:

  1. Ziet er erg gezellig uit. Jaap nog van harte gefeliciteerd en welkom bij de club van AOW'ers
    Groetjes Harry en Gerda

    BeantwoordenVerwijderen