Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 31 maart 2013

Paas(zomer)tijd!!!

Hej, hej,

Allereerst wil ik beginnen met iedereen een geweldig leuke Pasen te wensen.
 Met veel warmte (binnen)! Want ik hoor iedereen die ik spreek  via telefoon, mail of Facebook, dat het verschrikkelijk koud is. Ik vrees dat de oorzaak zit in het mooie weer dat wij nu al sinds eind januari hebben. Want nog steeds schijnt hier de zon vanuit een strakblauwe hemel. Het hogedrukgebied blijft hier maar liggen, en dat geeft oostelijke stroming in Nederland! Als het nu zomer zou zijn , zat heel Noord-Europa gebeiteld met een SUPERZOMER! Maar helaas voor jullie. Wij zitten haast dagelijks een uurtje of wat in de zon. Zo in de trui. Woensdag zelfs tot 17.00 uur! 's Morgens genieten we sinds deze week ook van het ontbijt op de onverwarmde veranda (serre, eigenlijk). Door de zon is het daar dan al boven de 20 graden! Heerlijk dus.... maar er ligt nog steeds sneeuw! Je merkt wel dat het wegdooit, maar hard gaat het niet, temeeer omdat het 's nachts nog hard vriest ( tussen 7 en 12 graden vorst). Maar alles is relatief, want de hoeveelheden sneeuw hier, staan niet in vergelijk met de hoeveelheden die bij Jasper in Hälsingland liggen. Tjonge, wat een massa ligt daar nog!


 
Dat duurt nog wel even voor dat allemaal weg is. De temperaturen zijn daar wel gelijk aan hier, dus het dooit wel overdag.
Wij hebben het erg leuk gehad bij Jasper. Op de heenreis ook stralend weer, maar net boven Gävle (waar Willemien werkt) zaten we ineens in een dichte sneeuwjacht. Bijna geen hand voor ogen te zien..... maar dat duurde maar een kwartiertje of zo, en toen was het weer blauw. Geografische invloeden in de Gävlebocht schijnen de oorzaak van een dergelijke uitspatting te zijn! Voor ons had het niet gehoeven :-)
Vrijdag zijn we met Jasper naar Sundsvall geweest. Wij hebben eerst wat rondgekeken.

 
     
..
Op de markt stonden de bloemenkramen zonder bloemen, maar met.... de jaarlijke terugkerende paastakkken met veren eraan! Niet mijn smaak maar toch wel fleurig.

 
Ook nog wat gewinkeld (een zomerbloesje gekocht,

je moet wat....toch?) en koffie gedronken, terwijl Jasper 2 uurtjes een vergadering had. Daarna met z'n drietjes heerlijk geluncht (warm gegeten) bij een erg populair en goed Turks restaurant. Mmmmm!  Die middag werd verder ingevuld door toeristische zaken. Norra Berget met zijn fantastische uitzicht over de stad en leuke kleinschalige winkeltjes met ambachtelijk handwerk en een scheepswerfmuseum(pje). In het verleden waren er in Sundsvall veel scheepswerven. Ik geloof dat er nu niets meer van over is.

 


 Verder nog een mooie route gereden. Mooi hoor!
Ook de rest van het weekend was erg gezellig en het voelde eigenlijk als een korte vakantie.
En dat, terwijl de vakantie nog moet komen. Maar....eerst moet de sneeuw weg, en het weer in midden Europa moet wat warmer worden! Dus ik weet nog niet wanneer we weggaan, maar dat het geen 6 weken worden dat is duidelijk. Want half mei moeten we weer terug zijn!
Ook moeten de banden eerst nog weer gewisseld worden. Vanaf 1 april mogen de zomerbanden er weer onder. Maar...gisteren hebben we een deel van de kunstronde Frykenrunt gedaan, hetgeen erg leuk was, maar terug hebben we nog wel (binnen)wegen gereden waar nog een behoorlijke laag ijs lag. Als je aan zo'n weg woont, zit je niet te wachten om je spijkerbanden te wisselen! Maar voor 15 april, moet dat wettelijk gezien wel. Maar misschien is het dan wel  zomer :-)
.
Vandaag gaan we naar  de Munkfors Revy ( de trouwe lezer weet het nog van vorig jaar).

Ik heb er zin in, maar voor het zover is gaan we Paasbrunchen bij Jan en Nel. Dus onze eerste paasdag ziet er goed uit. En met de 2e paasdag weten we ook wel raad!

Groetjes en tot dan,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten