Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 2 juni 2013

Gezellig!!!

 Hej, hej,

Deze week was het een heel gezellige week! 
Zondag kwamen Henk en Elsbeth in de middag. Het weer was prachtig en zij hebben gelijk hun nazaten in Nederland op de hoogte gesteld van alle zonneschijn hier. Die waren wel flauw natuurlijk.
We hebben onder het genot van een wijntje en wat te eten (grillen) een heerlijke avond gehad. Onze gasten hadden het onderkomen waar ze zouden overnachten (onze caravan) goedgekeurd. Altijd fijn! De volgende ochtend bleek dat zij net zo lekker geslapen hadden als wij gedurende onze vakantie☺
In overleg was besloten dat ze nog een dag zouden blijven, om even bij te komen. Ik geloof wel dat dat gelukt is.
Elsbeth en ik hebben nog even wereldinkopen gedaan in ons kleine dorp. Mooie blouses en shirtjes voor hééél weinig!

De volgende morgen na het ontbijt zwaaiden we ze uit. Het was weer erg gezellig geweest. Daarna gingen we al snel naar Karlstad voor controlebezoek voor Jaap z'n oog. Dat was allemaal perfect in orde, dus missie volledig geslaagd! Toen weer snel naar huis, want ik moest naar pianoles (ging niet zo goed) en na het eten kwamen Jur en IJvon op bezoek. Nog meer gezelligheid dus.

Donderdag was de laatste keer dat het zwembad open was en daar hebben allen daar aanwezig erg van genoten! Ik zal het wel missen, want zwemmen in meren en rivieren is nu nog een hachelijk avontuur. Koud!!!!!
Donderdagavond zijn we naar een voorjaarsconcert geweest. Dit was in een gebouw wat helemaal door vrijwilligers is opgeknapt. Petje af voor hun doorzettingsvermogen, want behalve dat het een enorme klus was, is tijdens de renovatie door vandalen tot 2x toe de boel weer vernield. Maar nu was het een feestelijke boel met optredens van een pianiste, het plaatselijke kerkkoor en 2 bondkomiker (een soort stand-up komedians). Allemaal van goede kwaliteit!
Bij binnenkomst om 19.00 uur, werd iedereen onthaald met drinken en een koekje en in de pauze waren er koffie en mooi belegde broodjes! Tevens konden er loten worden gekocht. Zulke loten had ik nog nooit gezien. Wel hadden Jaap en ik ons wel eens afgevraagd waarom verfroerstokjes (mooi woord) in zulke grote hoeveelheden te koop staan!
Prijs hadden we niet, maar wel 2 mooie stokjes voor een verfkarwei! De voorstelling duurde tot 22.30 uur. Heel lang voor Zweedse maatstaven, maar we hebben ons geen ogenblik verveeld. En dat voor nog geen 6€ p.p. Inclusief verteringen!Vrijdag was ik jarig en, het wordt haast saai, het was een heel erg gezellige dag met veel felicitaties via allerlei media, cadeautjes en bezoek. Iedereen erg bedankt! Ik wil jullie echt niet jaloers maken, maar het was weer een stralende en warme dag. Maar ik hoorde dat het weer in Nederland, eindelijk, een beetje beter aan het worden is. Wij gunnen het jullie!


 Gisteren zijn we naar een middeleeuwse markt in Lekvattnet (vlak bij de Noorse grens) geweest. Het was sfeervol fotogeniek en.....gezellig!

 Lekvattnet (spreek  uit als leekwatnet) is van oorsprong een nederzetting van Finse emigranten die rond 1600 naar Zweden trokken. In dit uitgestrekte en dunbevolkte gebied, het Finnskog (Finnenwoud), vind je nog verschillende van deze dorpjes, die een toeristische bezienswaardigheid zijn. Er wordt zelfs nu nog door sommige mensen Fins gesproken.
Nadat we volgens ons alles hadden gezien vervolgden we onze weg over een grusweg die door de eindeloze bossen slingerde. En daar stak ineens een eland de weg over. Ze schoot het bos in en we dachten al dat we haar niet meer zouden kunnen fotograferen, maar ze bleek toch pretenties als fotomodel te hebben:
 We hadden ook BBQ spullen meegenomen om te grillen ergens op een mooi plekje onderweg. Maar de lucht begon behoorlijk te werken en hier en daar viel een fikse bui. Toen besloten we naar Piet en Co te gaan en onze grillparty met hen te delen. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben heerlijk op de veranda zitten grillen, kletsen en eten.
Als dat niet gezellig is!!!!

Na zoveel gezelligheid, kun je concluderen, dat we een tof weekje gehad hebben!

Graag tot dan!

Groetjes,
Truus
Geen opmerkingen:

Een reactie posten