Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 30 juni 2013

Hoogseizoen.....

Hej hej,

Ja, we merken dat we in het hoogseizoen beland zijn, want alle vrienden en kennissen die hier een huis hebben (of huren) komen nu en masse!
Dat betekent voor ons veel aanloop, visites afleggen en dus.....gezelligheid!
Door het hele jaar heen hebben we dat al, maar nu is het in vééélvoud.
Deze week hadden we al een voorproefje. Maandag en dinsdagavond waren we op visite en woensdagavond hadden we bezoek.
Daan en Liesbeth en Frans en Jopie gingen met ons mee nadat ze aanwezig waren geweest bij het laatste optreden van ons koor, dit seizoen,
Dit vond plaats in Lilla Kapellet, de kleine kapel, bij de kerk van Munkfors. Een erg lief, knus kapelletje. Veel leuker dan een zaal of een kerk die maar voor een deel gevuld is.
Wij, als koorleden, hadden geen grote toestroom van publiek verwacht, aangezien er in het dorp ook nog Ruth's Café was. Dit is een muziekavond gepresenteerd door Fröken Ruth (juffrouw Ruth). Qua publiek vissen we in dezelfde vijver, dus zoals gezegd, de verwachting bij ons lag niet hoog. Ook al waren we overtuigd dat we een leuk programma hadden.
Wij hadden al de laatste repetitie erop zitten toen Jaap, Daan en Liesbeth binnenkwamen. Zij grapten dat er een buslading publiek aan zat te komen. Ik dacht dat ze grapten, en eigenlijk was dat ook wel een beetje zo. Want ook zij hadden niet echt verwacht dat een bus met mensen uit Skåne, die de parkeerplaats opreed, ons publiek zou worden. Maar echt waar. Met als resultaat dat de hele kapel stampvol was met publiek uit Nederland, Duitsland, Skåne (het uiterste zuiden van Zweden en 600 km hier vandaan) en hier vanuit de wijde omtrek.
Het werd een erg leuk optreden. Met een heel vlot repertoire en begeleid door een speelman met nyckelharpa, een prachtig Zweeds instrument, en onze dirigent op piano.
Ook het publiek kon zich uitleven en een aantal nummers meezingen, hetgeen ook met verve werd gedaan.De komende week krijgen we ook bezoek van vrienden van Jasper. Met hen gaan we op loppisjacht of naar een auktion, als dat mogelijk is, want ook wat veilingen betreft is het hoogseizoen!
Afgelopen dinsdag was hier nog een veiling waar ik weer genoten heb van alles wat voorbij komt. Hele mooie dingen zoals een prachtige secretaire die voor 300 Sek wegging. Ja je leest het echt goed, ca. €35,-.
Ik had er geen plaats voor, maar het was wel watertanden :-). Maar er waren ook vreselijke dingen, zoals een deprimerend tableau van keramiek. Dit werd voor heel veel geld verkocht. Snappen doe je het niet!
Zelf kocht ik een mooie schaal en een karafje en 2 glazen vogeltjes. Alles voor een habbekrats!
Wie weet kom ik komende week nog iets leuks tegen, maar dat hoor je dan weer!

Wel zagen wij zaterdagmorgen iets leuks vanuit ons slaapkamerraam. Een héél jong spechtje zat in het gras. Op een gegeven moment kwam ook de moeder nog even checken of alles met het jonkie in orde was. Helaas is het niet gelukt om ze samen op de foto te krijgen, maar deze zijn ook héél lief!
Groetjes Truus
(en ik hoop dat het mooie weer in Nederland iets langer aan zal houden als 1 of 2 dagen)Geen opmerkingen:

Een reactie posten