Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 14 juli 2013

Zomeractiviteit

Hejsan!

Daar zijn we weer! Niet dat we echt zijn weggeweest hoor, maar iedereen die ons fijne vakantie wenste: Bedankt!
Nee, we hebben, zoals de meeste Zweden, thuis vakantie gevierd en daarom de blog een weekje gelaten voor wat het was. Het staat hier bol van de zomeractiviteiten, zoals concerten, openluchttheatervoorstellingen etc.  We hebben erg genoten van vele bezoeken en uitstapjes.

In Ransäter vond het jaarlijkse harmonicafestival plaats. Dit is het grootste festival op dit gebied in Europa en trekt vele harmonicaspelers en -liefhebbers uit voornamelijk Zweden, Finland en Noorwegen maar ook andere landen. Een paar foto's van de weilanden vol campers en caravans nog voor het begin van het evenement geeft al een goede indruk.

Zo waren Jasper's vrienden hier, en met hen hebben we een loppisronde gedaan. Met een zeer tevredenstellende koopjesscore.
Ook Jasper en de oude, maar zeer kwieke hondendame Jenta, waren hier een kleine week om vakantie te vieren in het prachtige Värmland. Met Jasper bezochten we o.a. het "Järnvägsmuseum" in Hagfors, hetgeen echt de moeite waard was. Hier staat nog alle materieel van de vroegere spoorlijn Karlstad-Hagfors-Filipstad. Een goede tip voor hen die in de buurt zijn.We (Jasper en ik) hebben gezwommen bij Stor-En nadat we ons tegoed hadden gedaan aan pannenkoeken, ter plekke op een houtvuur gebakken.
 Daar kan geen pannenkoekenhuis tegenop. Hier is er onlangs een pannenkoekenhuis geopend door ....Nederlanders en er is veel publiciteit aan gegeven. Zweden houden van pannenkoeken, maar de variatie die Nederlanders er in aanbrengen, is nieuw voor ze.
Maar ik dwaal ietwat af.... We hebben zeer genoten van de aanwezigheid van de twee J's en ook van onze "oppashond" Paddy, die het ook met Jenta goed kon vinden, alhoewel de laatste wel af en toe duidelijk maakte wie de oudste rechten heeft.


Ook hebben we genoten van de aanloop die we hadden en de bezoeken die we aflegden. Ook dit zal de komende tijd nog een leuk tijdverdrijf zijn, want het blijft een komen en gaan van leuke mensen!

En tussen de bedrijven door moet er ook gewerkt worden in huis en in de tuin. Gras maaien, de helling moet worden gestrimd van struiken en boompjes etc. etc. Zo zijn ook de eerste potten bosbessenjam gemaakt en ook de frambozen en bessen zijn bijna klaar voor de oogst. Jaap plukt en ik maak de jam. Zo hebben we ook straks in de winter nog de zoete smaak van de zomer! Een zomer waar geen eind aan lijkt te komen. Want nog steeds hebben we hier hemelsmooi weer! Voor ons allen mag het nog een lange poos zo blijven, dan kunnen wij ook nog lang thuis vakantie vieren!

Groetjes,
Truus en Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten