Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 26 januari 2014

Licht......!!

De dagen lengen al behoorlijk! Op nieuwjaarsdag kwam de zon op om 9.06 uur en ging hij om 15.12 uur onder. Nu 25 dagen later komt de zon om 8.32 boven de horizon en gaat ie on 16.05 onder. Toch in nog geen maand tijd: 87 minuten! En de komende maanden gaat het nog veel sneller kan ik je vertellen :-)
Voor diegenen die niet weten hoe laat de zon bijv. in Groningen vandaag op en onder gaat: Op om 8.27 uur en onder om 17.05. Zoveel scheelt het echt niet meer dus.
Deze week waren we getuige van een geweldig mooie zonsopkomst! Toen ik de slaapkamergordijnen opentrok zag ik het: de zon die naar boven een prachtige zuil van licht uitstraalde. Snel was Jaap met zijn fototoestel ter plaatse :-) en heeft deze mooie foto's gemaakt!
Deze week hebben we ook genoten van een DVD die we van Daan en Liesbeth geleend hadden. De film heet: “Waar blijft het licht” en is een verfilming van het boek van Heleen van der Laan. Het verhaal speelt zich af op Spitsbergen, waar een Nederlandse ( de schrijfster van het boek) bij een pelsjager intrekt en de lange winter aan den lijve ondervindt. Dan zie je ook weer hoe belangrijk het licht is voor het leven op aarde.
Hier sneeuwt het nog steeds een ietsiepietsie. Genoeg voor de sfeer en niet genoeg om te ruimen. Ideaal dus! Om in winterse sferen te blijven heb ik deze week een legpuzzel gemaakt van “De Elfstedentocht van 1985”. Het was erg leuk om te doen. Ondertussen zat Jaap films te monteren.


Nu zal het wel even duren voor ik weer aan een legpuzzel begin. Geen tijd! Want deze week staat in het teken van ons aanstaande vertrek naar de zon! Naar Tenerife! We vertrekken vrijdag samen met Jasper en Malin vanaf Västerås  (Karlstad was helaas niet meer mogelijk omdat Ryanair niet meer op Karlstad vliegt :-( ) De jongelui blijven dan een week en wij blijven dan nog een weekje met z'n tweeën. Het hoeft geen betoog: Wij hebben er zin in! Hoe het zal gaan met de blog de komende 2 weken? Geen idee, we beloven niets, maar wie weet!

Waar we deze week ook van genoten hebben, waren 2 spelende eekhoorns. We hebben er een filmpje van gemaakt. Jammer genoeg was de goede camera niet direct bij de hand en is de kwaliteit van de film niet zoals we die willen, maar we willen het jullie toch niet onthouden:


Gisteren was er weer een veiling en natuurlijk was ik erbij, samen met Daan en Liesbeth. Jaap niet, die wilde graag verder met zijn trein. Wel had ik een opdracht, een missie :-D, en wel bieden op een locomotief voor de modelspoorbaan. Een Zweedse locomotief (de roodbruine). Er was ook nog een andere loc in de veiling ( de zwarte) maar die bleek niet geschikt te zijn ( wisselstroom en niet de goede schaalgrootte). Maar goed, ze kwamen tegelijk onder de hamer. Ik dacht: Dit wordt niks! Maar de veilingmeester begon met 100 kronen en ik riep: Ja! Toen sloeg hij af en net na de slag riep nog iemand een hoger bod, maar hij was te laat! Zo komt het dat Jaap nu beide locomotieven voor het “Hauptbahnhof Bonn” kon fotograferen :-)


Zelf ben ik ook nog aan mijn trekken gekomen. Ik bood op een zilveren armband en kon deze voor 80 kronen bemachtigen. En even later kwam er nog een set (ketting en armband) van zilver onder de hamer. Ook daarop bood ik met succes. Liesbeth nam de armband over en ik had de ketting. Allebei blij! Verder nog een doos Tupperware gekocht ( deels voor de caravan) voor een prikkie!Gisteravond waren we uitgenodigd om Holger's (75e) verjaardag te vieren. Samen met nog 2 Duitse echtparen werden we onthaald op een zeer uitgebreide Koreaanse maaltijd! Holger en Rita hadden een hele dag in de keuken verbracht om alles te maken. 


Naar niet voor niets! We hebben genoten: Heerlijk! Ook  het gezelschap was erg leuk en we hebben van een uur of zes tot rond half twaalf getafeld. Kun je nagaan!
Voor zover ik weet staan er komende week geen eetafspraken op het programma :-D

Wat wel op het programma staat: Zwemmen. Véél sneller dan verwacht gaat het zwembad weer open en morgen kunnen we weer. Super! Hoe het na de zomer wordt lijkt nog niet duidelijk te zijn, maar we duimen dat het ook dan blijft bestaan.

Jaap is op dit moment bij Lennart en Laila ( de buurtjes) om te kijken wat er loos is met de computer. Deze is finaal  “dood”.
Gisteren was hij ook al de held van de avond. Bij Holger en Rita was er op de gehele begane grond geen stroom. Met kabelhaspels en kaarsen was de verlichting geregeld. Iedereen had er al naar gekeken, ook Jaap. Maar onder het eten bleef Jaap denken wat er mis kon zijn. Hij ging toch nog eens kijken. Toen bleek dat er 2 aardlekschakelaars waren (niet naast elkaar) en de ene was omgeklapt! En ja, toen was er ….LICHT!

Graag tot de volgende blog! Wanneer? We zullen het zien....

Groetjes van ons,
Truus1 opmerking:

  1. Bij het zoeken naar Zweedse klinkers kwamen we jullie site tegen, leuk om te lezen dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben. Het is omdat we nog een aantal jaren moeten werken en onze dochters hier wonen maar anders.....
    groetjes Rieks en Toos

    BeantwoordenVerwijderen