Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 19 januari 2014

Witte wereld....


Vorige week schreef ik over het eerste schuchtere sneeuwlaagje, dat door een ieder hier met vreugde werd ontvangen. Deze week kan ik schrijven dat het schuchtere laagje is veranderd in een 30 cm dikke laag en dat het op dit moment ook weer licht sneeuwt. In het midden van de week heeft het twee dagen aan één stuk door gesneeuwd en dan hoor je om je heen zeggen: Zo is het wel genoeg! Maar ja, daar wordt geen rekening mee gehouden :-)


Wij vinden de sneeuw ook echt prachtig, en....wat kan je gebeuren....je hebt goede apparatuur om te ruimen. Maar ja, dingen gaan niet altijd zoals je verwacht. Je begrijpt het al: de snöslunga werkte niet meer. Dat betekende: schuiven met het handje. Jaap zijn handjes wel te verstaan! En wel 2x op een dag. Eigenlijk moest er nog een derde maal geschoven worden, maar dat liet hij maar voor wat het was. 


De volgende morgen lag er een knap dik pak en dat is dan wel zwaar. Gelukkig bracht buurman Lennart verlichting. Jaap mocht zijn slunga lenen. Heel fijn!
Maar ons apparaat moest wel gemaakt worden. De keuze was: wegbrengen naar de reparateur in Sunne, of het zelf proberen. Jaap had al ontdekt, dat het iets met de vlotternaald van de carburateur moest zijn, maar in zijn eentje kon hij het niet klaarkrijgen. Maar met hulp van Jan v. M. lukte het wel. Laat nu nog maar wat sneeuw komen. Terwijl zij in de garage bezig waren, hielden Nel en ik ons bezig met installeren van een aantal app's op Nel haar nieuwe IPhone. Moderne meiden van deze tijd :-D

Ook deze week waren we weer van de “Eetclub”. Zondag hebben we, samen met Siv en Ove, bij Lasse en Birgitta kunnen genieten van een buitengewoon gezellige en lange avond met heerlijk eten en geweldig gezelschap.
Donderdagavond hebben Laila en Lennart bij ons gesmikkeld van een Indische maaltijd! Als toetje: Zelfgemaakt aardbeien-yoghurtijs in een knapperig bakje van filodeeg. Het geheel afgewerkt met (door Jaap geplukte) bosbessen die ik ingevroren had. En natuurlijk slagroom. Loopt het water in de mond? Mooi....dan heb ik het goed beschreven :-D

Niet zo uitgebreid is de maaltijd van de eekhoorns. Maar zij hebben geen moeite met de dagelijkse kost. Ze doen zich nog steeds te goed bij het voederhuisje. Deze ogenschijnlijk zeer gemanierde eekhoorn wacht keurig op zijn beurt. Maar hij moest wel, want er zal al een soortgenoot in het huisje en die stond geen concurrentie toe!  

Nog wel even leuk om te berichten is het volgende: Zweedse vogels lijken minder intelligent of misschien luier te zijn dan hun Nederlandse gevederde vrienden.
Voor de Kerst kregen wij van Daan en Liesbeth een leuk cadeautje. Een houder voor een pot speciale vogelpindakaas, zonder zout. Heel leuk, met een dakje er boven. Maar wat denk je: Geen vogel raakt het aan! Wat de vogels hier ook niet begrijpen is: aangeregen pinda's! Heb je eerst je vingers stukgeregen en de slinger leuk opgehangen, dan komen die domme beesten daar helemaal niet op af. Snap je nou zoiets????

Vandaag zijn we naar Karlstad geweest. Gisteren zag ik een zo goed als nieuw keramisch fornuis op Blocket (de Zweedse Marktplaats) staan. Nog geen jaar oud. Dus een afspraak gemaakt. Het viel ons tegen, want er was duidelijk niet zo zuinig mee omgesprongen. Dus....zonder fornuis, maar met boodschappen van de Lidl weer huiswaarts gegaan.
Verder genieten we nog even van een rustige zondag en doen niet te veel meer.

Wat ik nog wel even wil laten zien is de puzzel die ik deze week (af)gemaakt heb. Is het geen plaatje? Op FaceBook schreef ik al dat ik nu ieder stukje van Broadway ken!

 Jaap was ondertussen o.a. bezig met het monteren van een vakantiefilm. Hij loopt hier een beetje mee achter: hij is bezig met de film van 1997!


Wat de volgende week weer brengt, geen idee, maar er komt altijd wel weer iets op ons pad.

Groetjes van ons,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten