Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 12 januari 2014

Sneeuw en waterig nieuws.....

Eindelijk! Sneeuw! Donderdagmorgen toen we wakker werden was de wereld wit. Een heel dun laagje bedekte het groene gras. Maar het zag er gelijk veel lichter uit buiten, maar ook in huis. En ook de zon liet zich weer zien. Dat was in lange tijd niet gebeurd! We hadden er gewoon een feestelijk gevoel van.
We hadden de dagen ervoor ook overwegend regen gehad en niet zo'n klein beetje!
Maandag en dinsdag konden Jaap en zijn 2 houthakkersvrienden :-) nog wel een paar uurtjes wat doen beneden bij de rivier. Het hout is allemaal gezaagd en gestapeld en er ligt een enorme berg takken (2,5 meter hoog) waar t.z.t. de fik in moet, als het droog genoeg is. Woensdag zou het hout met aanhangwagens worden opgehaald en weggebracht. Maar dat kon door de regen geen doorgang vinden. Niet in de laatste plaats omdat de grond te drassig was. En om te kunnen laden moet er over het terrein van de “beneden”buurman gereden worden. En dat zou niet kunnen zonder enorme sporen na te laten. Dus wachten op de vorst die voorspeld was. En ja, de vorst is gekomen. Het is, terwijl ik dit schrijf, -8,7! Dus komende week gaat het lukken! Maar dan moet de sneeuwlaag niet te dik zijn.
Want zaterdag is er nog een mooie laag bij gekomen.

Deze week stond ook in het teken van eetafspraken. Ik heb het expres maar niet in de titel van deze aflevering vermeld, want we horen al vaak, dat we zo vaak etentjes hebben. Dat klopt ook best wel. Maar deze week dus 3x.
Donderdagmiddag lunchten we bij Siv en Ove. Siv is een koor- en zwemvriendin van me. Zij had een heel lekkere vissoep gekookt. Met (door zoon Jan) eigen gevangen kabeljauw (in de wateren van noord Noorwegen) en garnalen. Daarbij verschillende soorten (deels eigengebakken) brood en beleg. Mmmm! Na nog koffie met ijs genoten te hebben, reden we enige uren later weer naar huis. Wat was het gezellig geweest!
Zaterdagmiddag waren we voor de koffie uitgenodigd bij Rita en Holger, samen met Jan en Nel.
Rita had taart, muffins, Holsteiner appelcake en koekjes gebakken hetgeen we ons goed lieten smaken. Een geruststellende gedachte: De recepten waren afkomstig uit een Weight Watchers kookboek  ☺Maar lekker was het allemaal...!! Het bleef echter niet alleen bij koffie. Want ze had ook heerlijke hapjes gemaakt (ook Weight Watchers) bij een drankje.We hoefden later bij thuiskomst niet meer te eten.
Vandaag gaan we bij Lasse en Birgitta eten en dat wordt zeker gezien het kook- en baktalent van beiden ook heel goed. Gezellig wordt het zeker ook!

Waterig nieuws.... Waar gaat dat naar toe. Het zwembad! Op 30 december konden we voor het laatst genieten van het heerlijke zwembad en de sauna. Want het werd gesloten voor betalend publiek. De gemeente heeft een paar jaar geleden het bad verpacht aan Karina. Zij dreef ook de kiosk en hield alles schoon. Maar ze verdiende daarmee onvoldoende en wilde in dienst van de gemeente. Die weigerde. Te duur! Dan was er maar één optie. Het sluiten van het bad. Het zou wel open blijven voor de leerlingen van de school. Karina kreeg ergens een baan per 1 januari. Nu hoorde ik gisteravond van Barbro (onze (zwem)buurvrouw), dat haar dat helemaal niet beviel en dat ze toch maar weer een contract met de gemeente aangaat en het bad weer gaat runnen. Dat zal eind januari zijn. Ik blij! En met mij Nel en Rita, die ik gelijk het goede nieuws heb doorgebeld. Ook zij waren blij. Wat me wel heeft verbaasd is het volgende: Er is totaal geen protest geweest onder de badgasten. Wel typisch Zweeds! Wel onderling geklaag, maar geen actie. Ik heb zelf nog geprobeerd om via de Munkforsgroep op Facebook een actie op touw te zetten. Maar ik kreeg maar 18 likes, en daarmee kun je niet aankomen bij de gemeente. Maar goed, zoals het lijkt, komt alles weer op zijn pootjes terecht :-)

Deze week ook nog een dagje naar Karlstad geweest en daar gezellig met Liesbeth gewinkeld. O.a. bij een 2e handswinkel, die net verhuisd is. Mooi geworden en zoals te doen gebruikelijk: Goed geslaagd. Onder meer deze prachtige design olielamp (nieuw in de doos) voor €4,50.


 Maar ook een mooi rood zomerjack voor een habbekrats
In een een andere kringloopwinkel vond Liesbeth nog Meindl wandelschoenen (echt mooie) voor €8,- Geen slechte dag dus.
Ook kochten we ieder een legpuzzel. Daar ben ik nu mee bezig. Een panorama afbeelding van Broadway in 1000 stukjes. Daan en Lies hebben hem al gemaakt en nu is het mijn beurt.

Jaap is met Daan vrijdagavond naar een ijshockeymatch geweest, hier in de ijshal. Na een wat moeizame start kon de wedstrijd toch met winnende cijfers worden afgesloten. Munkfors- Filipstad: 4-2. Na een degradatie vorig jaar lijkt nu een promotie weer tot de mogelijkheden te behoren. Mooi dus!

Zo zie je maar weer een gevulde week, ook voor onze magen :-)

Groetjes van ons,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten