Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 15 juni 2014

Snel!!!!

Een dag is zo voorbij. Je doet veel, maar als je aan het eind van de dag terugkijkt, valt hetgeen je gedaan hebt toch tegen. Herken je dat? Er komt ook altijd zoveel tussendoor :-)
Maar er is best wel veel gedaan hoor. Jaap heeft de voorzijde van het terras dichtgemaakt. Maar wel met een opening  erin. Handig als er iets tussen de planken in valt :-) De man denkt ook aan alles!


Ook heeft hij een trapje gemaakt aan de ene kant. Er komt er nog eentje aan de andere kant, maar het hout was op! Ondertussen moest ook het gras gemaaid en gestrimd worden en een grasverzamelaar in elkaar gezet worden, hetgeen ook veel tijd kostte.
Ik heb het terras deze week geolied, en het ziet er nu heel “warm” uit. Toen ik het deed was het ook goed warm overigens. De dag erna heb ik dan ook maar even het terras bij de keuken in de olie gezet. 


Klaar is maar klaar! Nu zitten wij er ook weer heerlijk bij. En dat doen we nu zeker want we hebben een setje tuinmeubels gekocht met 2 heerlijke stoelen met verstelbare rug.  (nee, niet die op de bovenstaande foto). Want na gedane arbeid, moet men goed rusten!! Was het niet zo? En dan zie je zo het een en ander voorbij komen. Zoals gisteren een hele koppel ganzen, 17 stuks, die heerlijk lagen te dobberen voor onze neus. Het had wat weg van een vlootschouw of taptoe.... Leuk! Het zijn trouwens dezelfde ganzen met hun jongen die in de vorige blog stonden. Die beesten groeien supersnel!


Tijdens deze vlootschouw had ik mooi de tijd om in de zon achter de naaimachine te gaan zitten. Dat heet "het nuttige met het aangename verenigen":


De bloemen en planten in de tuin doen het goed. Eigenlijk is de bloei nog niet eerder zo uitbundig geweest. Omdat ik niet zoveel werk van de tuin wil hebben, het onkruid groeit altijd het snelst (raar toch?), heb ik wilde bloemenzaad gestrooid. Dit komt goed op en ik verwacht binnenkort een “Kleurexplosie”. Maar ook nu staat het tuintje er gekleurd op!

Ook de kanten van de weg zijn een lust voor het oog! Op weg naar het dorp, rijd je tussen 2 wallen van blauw, vermengd met rose en wit. Allemaal lupinen. Prachtig! 
Maar door het aanhoudende mooie weer gaat ook de natuur in een sneltreinvaartje. Eind deze week ook al weer de Midzomerviering.
Rita vroeg zich al af waarom dit eigenlijk zo feestelijk gevierd werd. Want vanaf zo ongeveer de langste dag beginnen de dagen alweer te korten :-( Maar nu zijn de dagen héél lang. Zon op om 3.40 en zon onder om 22.30. Maar daartussen wordt het ook niet meer echt donker.


Verschillende malen hadden we deze week bezoek en gisteravond zijn we bij Holger en Rita wezen eten. Koreaans, ook deze keer was het weer heerlijk! En dat buiten op de veranda. Ook Holger heeft zich gestort op het bouwen. Naast hun garage loopt een “ravijn” met een beekje. Daarboven is Holger nu een boomhut(terras) aan het bouwen. Deels zonder en deels met dak. Maar het dak zelf moet er nog op gemaakt worden. Heel knap geconstrueerd en gemaakt! 


Ook het uitzicht bij Holger en Rita is prachtig. Iedere keer als we er komen worden we weer gegrepen door de grote schoonheid hiervan. Nou? Mooi hè?


Vanwege tijdgebrek moet je het deze week zonder de rubriek “Typisch Zweeds” stellen. Maar vervolgd wordt het zeker!

Graag weer tot dan!

Truus en Jaap
Geen opmerkingen:

Een reactie posten