Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 22 juni 2014

Veel heen en weer......

Deze week stond in het teken van heen en weer reizen en afspraken.
Maandag had Jaap zijn jaarlijks bezoek aan de tandarts.
Dinsdag ging ik met Rita mee naar Torsby, waar zij een afspraak had. Hieraan koppelden we een bezoek aan 3 secondhand winkels hetgeen weer een leuke oogst opleverde :-) Daarna lunchten we bij de Chinees in Sunne. Heerlijk buiten op het terras!
Zo moesten we woensdag naar Sunne naar de garage voor  een terugroepreparatie aan de auto en het restant van de nieuwe tuinmeubels ophalen. Aansluitend had ik ook nog mijn laatste pianoles van dit seizoen in Sunne. Alles goed te combineren dus.
Donderdag moesten we naar Karlstad voor mijn jaarlijkse controle bij de cardiologe. Ik ben weer een jaar goedgekeurd :-) Daarna moesten we nog even naar de autospuiterij voor opname van een kleine schade die we de week ervoor opgelopen hadden. Tevens nog wat boodschappen gehaald, dus ook weer een goede combinatie.
 Vorige zondag waren we op bezoek bij vrienden. Tijdens een wandeling van de mannen zagen ze een aantal bomen die danig door bevers onder handen genomen waren.

Dit sloot mooi aan bij de bever die deze week bij ons voorbij zwom. Jaap kon de foto's vanaf het terras maken. Dichtbij komen kun je ook niet, want ze zijn ontzettend schuw. Als ze onraad ruiken geven ze een gigantische klap met hun krachtige geschubde staart op het water en weg zijn ze! Dit najaar willen we nog enkele bomen omkappen om het uitzicht te verbreden. Maar ik weet niet of de bevers op commando de juiste bomen ondersteboven knagen! Zelf omzagen is misschien meer zeker :-) . 
Een aantal jaren geleden zijn ze ook al eens bezig geweest. Toen lagen er 16 bomen om:
Tussen de bedrijven door moesten we ook nog even weer de caravan gereed maken voor het midsommar-weekend in Äppelbo. Hier is Malin geboren en opgegroeid. Midden in het bos aan het water heeft de familie een sommarstuga, waar wij voor de viering, samen met Malin's familie, waren uitgenodigd. 
Nadat de caravan op de plek stond, was er koffie. 
Dit gaf ons energie voor het versieren van een Meiboompje (Majstång). Het was best snel klaar en het resultaat was OK.

      
                           

 
En hier het eindresultaat... een echte majstång

 In de middag gingen we met Malin en Jasper naar de Hembygdsgård in Äppelbo voor de traditionele festiviteiten. (Wil je meer lezen over de Midzomerviering, ga dan met deze link terug naar onze blog van juni 2011) In de provincie Dalarna zie je op zo'n dag nog heel veel klederdracht, hetgeen toch een dimensie extra geeft.
 
                           
         

 Jaap heeft ook nog een filmpje gemaakt van het gebeuren in Äppelbo:


Thuisgekomen was het tijd voor de BBQ. Hier in Zweden kiest men op deze dag voor het traditionele eten (met als belangrijkste onderdelen, ingelegde haring, nieuwe aardappels en aardbeien) of er wordt gegrild. Dat laatste deden wij met elkaar, en dat was heerlijk. Wel hadden we als dessert aardbeientaarten. Zowel Malin's moeder als ik hadden er eentje gemaakt. Ze smaakten in combinatie supergoed!!
 Na het eten was het tijd voor een 5-kamp met spelletjes. Uiteindelijk won het team Jaap-Jasper! Tot laat in de avond hebben we ons beziggehouden met een vragenspel. Malin en Fanny wonnen dit!
Als roosjes sliepen we in de caravan en na het ontbijt hebben we daar ook met z'n zessen koffie gedronken, met weer wat lekkers erbij. Dit was min of meer ook afscheid van elkaar, want Jasper Malin en Karin gingen naar een openluchtuitvoering van een toneelstuk. Wij hebben daarna langzaamaan de spullen ingepakt en zijn naar huis gereden. We kunnen terugzien op een geslaagde midzomerviering!
Bij thuiskomst werden we begroet door prachtige rode aardbeien in de bloembakken voor onze schuur!

Välkommen hem!

Groetjes,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten