Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 31 augustus 2014

Resultaat......!

Vorige week zaten we midden in de troep vanwege de activiteiten in de hal. Nu kan ik melden dat de hal klaar is. We kregen al vraag om foto's van de make-over. Nou die zijn er. Wat vind je ervan?
Wij zijn er in ieder geval heel erg blij met het resultaat.
Als je eenmaal bezig bent, zie je steeds meer wat aan een veranderingetje toe is. De keuken! Dat klinkt ingrijpend, maar zo erg maken we het niet. Het plafond gaat van beige naar wit. Het is al voor 1/3 klaar. Maar ook de 2 wandjes waar behang op zit, ondergaan een metamorfose. Het motiefje maakt plaats voor.......WIT en effen. Eén kant is al klaar en de andere kant moet nog. Maar alles op zijn tijd.


Want deze week beginnen ook al mijn “verplichtingen” weer, zoals pianoles en koor. 
Over het zwembad is nog alles onduidelijk. Dat is echt afwachten en hopen dat het goed komt.  
Deze week heeft Jaap zijn werkplaats weer helemaal toppie-joppie gemaakt. Alles heeft weer een eigen plekje. Ik ben benieuwd hoe lang dat zo blijft :-) Verder is hij bezig geweest met het reparen van lekkage in het verandadak, monteren van buitenlampen en een “grand tour“ met het grasmaaien waar bijna een volle dag werk in zit. Ook heeft hij zelfs nog tijd gevonden om flink wat bosbessen te plukken. Het schuren en verven van het tuinstel vraagt ook veel tijd, maar we hebben een probleem! De tijd gaat veel te snel!!

Vrijdag hadden we een “vrije”dag en daar hebben we samen met Daan en Liesbeth erg van genoten. Laat in de ochtend vertrokken we richting Torsby. Onderweg nog even een stop voor een loppis midden in het bos :-) Ons doel was “Sahlströmsgården” een restaurant (met hotelaccommodatie) waar we een tijdje geleden ook al over schreven. Toen smikkelden we van het voortreffelijke eten. En ook deze keer was het superlekker! Eten in een prachtige ambiance, met prachtig weer en prettig gezelschap, wat wil je nog meer! Daarna zijn we via prachtige binnenweggetjes naar Norra Skoga gegaan, waar de jaarlijkse markt gehouden werd.


 Deze markt bestaat al járen (hij komt al voor in een Zweedse almanak van 1881 die wij hebben) en is in trek bij het publiek dat er uit de verre omtrek naar toe komt. Ieder jaar is het hetzelfde, zelfs de kramen staan op dezelfde plek. 


Maar het is gezellig en je komt er vaak bekenden tegen. Nadat we alles gezien hadden en moe waren van het geslenter, dronken we nog iets. Daarna keerden we voldaan huiswaarts!

Gisteren al weer veiling in het dorp. Erg druk was het er niet. Dit kwam misschien door het mooie weer en door de markt in Norra Skoga. Als er weinig mensen zijn, kun je voor heel weinig geld dingen kopen. Pech was wel, dat juist in deze veiling spullen verkocht werden die door mij waren ingebracht. Het leverde dan ook maar weinig op.

Wel had ik een meevallertje. Voor ca. 30 kronen ( €3,30) kon ik een armband en een ketting kopen van echte bloedkoraal. Ook kocht ik een “kunstwerk” voor aan de schuur te hangen. Het is heel knap gemaakt en ik vond het een uniek stuk. Al met al weer goede resultaten geboekt, toch?

Terwijl ik op de veiling zat, heeft Jaap de buurtjes geholpen met het in gebruik nemen van een andere laptop. Zij zijn altijd erg blij met Jaap en zijn technische talenten. Ook nu heeft hij hen weer op weg kunnen helpen :-) Ook weer een goed resultaat!

Groetjes,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten