Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 28 oktober 2015

Vervoer en cultuur!

Vervoer is in dit geval geen openbaar vervoer, maar eigen vervoer.
Wat is het geval? Zaterdag voor een week was er weer veiling hier in Munkfors. En op de veiling was ook een auto te koop, en wel een Renault Clio.
Aangezien we tegenwoordig nogal druk zijn, kan dat betekenen dat we allebei verlegen zitten om vervoer. Met strakke tijdschema's is dat wel te doen hoor, maar een klein autootje, om mee van en naar het centrum te rijden, altijd nog een 5 km, is wel erg handig.
Dus naar de veiling op 17 oktober. We bekeken de Clio, en wat we zagen vonden we wel interessant, ondanks de leeftijd van 15 jaar! De auto was onlangs gekeurd en had een aanmerking. De reparatie werd uitgevoerd en de week voorafgaand aan de veiling,en de auto werd goedgekeurd. Ook alle servicebeurten waren keurig uitgevoerd en vermeld in het boekje. De banden waren prima en er werd ook een set vrijwel nieuwe winterbanden (spijkerbanden) op velg bijgeleverd.
Nadat we nog even naar huis waren geweest en afscheid genomen hadden van Daan en Liesbeth - zij gingen weer richting Nederland - waren we helemaal klaar voor de bieding :-)
Ik vond het heel spannend. We hadden een prijs afgesproken, maar daar werd overheen geboden. Met mijn man naast me die zei: stop, en een veilingmeester die de tijd nam om mij mee te krijgen, had ik het moeilijk. Maar een tikkie eigenwijs ben ik wel, en de veilingmeester won. Zo kwamen wij in het bezit van de Clio.


 

  De volgende dag hadden we de verzekering geregeld ( 148 euro per jaar!) en konden we de auto ophalen. Thuisgekomen zagen we dat onder de zwarte stoelhoezen de nog nagelnieuwe oorspronkelijke stoelbekleding zat! En..... in het handschoenenvak vond ik een snoepblikje dat helemaal gevuld was met 5 en 10 kronen munten. De eerste winst dus!!
De auto ziet er prachtig uit, rijdt goed en is ook nog voorzien van airco, elektrisch bedienbare ramen, stoelverwarming en centrale portiervergrendeling en meer. Helemaal mooi!!

Zondag 18 oktober maakten we met de KIA een toer door een prachtig herfstlandschap met prachtig weer! We genoten met volle teugen. Deze middag hebben we rond de 80 foto's gemaakt. Steeds maar uit en in de auto, die allengs smeriger werd. Maar die was na een wasbeurt op de maandag snel weer netjes.
Even een greep uit de gemaakte foto's geeft weer hoe mooi het hier is.

Het weer is nog steeds mooi, met héél af en toe een wat mindere dag. En dan te bedenken dat het bijna november is!

En dan.....Cultuur! We zijn deze week naar 2 concerten geweest. Het ene concert was vrijdagavond in de prachtige (stav)kerk van Ekshärad. Het was een concert met aandacht voor het klimaat. Drie mannen en 2 vrouwen brachten een anderhalf durend concert ten gehore. Met een cabareteske twist! Erg leuk was het en wij genoten er samen met Erik en Angélique van. Voor het concert hadden we samen al genoten van heerlijk Grieks eten. Jammer alleen dat we het snel op moesten eten om op tijd bij het concert te zijn, hetgeen op het nippertje lukte :-)
Na afloop thuis nog even een gezellige afsluiting gehad.

Zaterdag was het alweer tijd voor een concert. Ditmaal in Karlstad. Wij kregen voor onze trouwdag, al weer een aantal maanden terug, een cadeaukaart van Jasper, Malin en Alde, in te zetten voor een evenement naar keuze. Wij kozen voor 2 evenementen. Twee concertmiddagen op zaterdag. De eerste was nu en de tweede is in januari.
Deze zaterdag was het een concert voor hobo, fagot, hoorn, fluit en klarinet. Erg mooi, we genoten volop. Dus nogmaals bedankt voor het cadeau!
Na afloop hebben we nog ergens gegeten. En....weer was het Grieks. Het restaurant hadden we nog niet eerder bezocht, maar we gaan het zeker op onze “harde schijf” opslaan!


De verdere invulling van de tijd ging weer vanzelf. Jaap is dagenlang erg druk geweest met het verlenen van hulp aan Ineke, die op haar beurt weer haar buurvrouw helpt met het uitgeven van een boek over diens ziekte en herstel.
Ik ben weer begonnen met pianospelen. De piano is een half jaar onaangeroerd gebleven. Ik “durfde” niet meer te spelen en dacht alles vergeten te zijn. Maar dat blijkt mee te vallen. In januari ga ik weer lessen.
Ook ben ik druk met de voorbereiding van de kerstmarkt in Ransäter. Ik maak nu kettingen van gevilte wol en haak gebakjes voor de verkoop.

Bezoek uit Nederland gaat zo'n beetje het hele jaar door. Immie en Tonny waren hier zondag en Frans en Jopie op vrijdagmiddag. Toen heeft Jaap de honneurs waargenomen, want ik was naar “school”. Het is echt heel erg leuk om les te geven en de mensen waarderen ook heel erg dat we ze een zingeving en gezelligheid bieden.
Als dank kregen wij van één van de mannen de Zweedse vlag overhandigd.

Hij maakte in zijn thuisland (Libanon/Syrië)  prachtige mozaïken van mooie materialen. Nu had hij van mij een paar handjes plastic kralen gekregen, waar hij onder de gegeven omstandigheden al heel blij mee was, en hij maakte er dit van.
Afgelopen week kreeg ik persoonlijk van hem een mozaïk van een bloem.

Jantsje kreeg een eigen gehaakte muts van een Koerdische vrouw. Is het niet hartverwarmend?
Voorts waren er afgelopen week ook nog 2 andere bijeenkomsten. Dus je kunt bedenken dat de weken voorbij vliegen.

Gisteravond was het volle maan. Die kwam prachtig groot op vanachter de heuvelrug aan de andere kant van de rivier. Jaap heeft er een prachtige serie foto's van gemaakt:
Graag weer tot de volgende blog,

Groetjes Truus
1 opmerking:

  1. Dag jaap en Truus... Gefeliciteerd met jullie aanwinst... Vrijheid is heel wat waard... En voor jullie Värmland verhalen. Roept hei wee op.... Succes met alles waar jullie mee bezig zijn en groet van ons beiden..martin/anneke. Björnbyn/eindhoven

    BeantwoordenVerwijderen