Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 11 september 2018

Gezellige weken! (Een blogje "hier en nu" tussen door)


Afgelopen weken waren een aaneenschakeling van gezelligheid. Een komen en gaan van bezoek.
Hier in Zweden is het zo dat het vakantieseizoen na 15 augustus ten einde is. Maar bij ons was daar weinig van te merken in de afgelopen weken.

Het eerste weekend in september kwamen Jasper en Alde logeren. Vier dagen van elkaar genieten.
We gingen samen uit eten in Karlstad en we bezochten Mariebergskogen, een groot stadspark met veel speeltuinen en dieren. Het was niet zonnig maar toch goed weer voor zo'n uitstap.
Ook bezochten we Naturum, een leuk opgezette, permanente natuurexpositie en we aten er een ijsje.


 


De dag erop gingen we samen naar Prästmyren (vandrarhem) bij Ransäter. Daar is een glijbaan van 112 meter lang. Daar maakten we geen gebruik van hahaha, je moest er ook boven de 10 jaar voor zijn, dus voor Alde niet geschikt. Wel een trampoline, glijbaan en draaimolen. In de laatste hebben opa en oma ook een paar rondjes meegedraaid, maar onze evenwichtsorganen zijn daar niet meer zo op ingesteld! Nadat we uitgespeeld waren, reden we naar Stendalens Glasscafé om te genieten van heerlijk ijs. Tot Alde's vreugde was er ook een springkasteel, waar ze veel energie op kwijt kon.

 


Verder hebben we veel samen gespeeld, geverfd, film gekeken en veel meer.
Wat helemaal leuk was: Met opa op de grasmaaier rondrijden!

 

We konden echt terugkijken op heerlijke dagen toen ze maandagmorgen weer vertrokken.

Op naar de volgende gast die woensdag kwam. 
Een viervoeter met de naam:Kyra. Een heel gezellige labrador die een aantal nachtjes kwam logeren. De baas en bazin gingen voor een korte trip naar Nederland. Daar vandaan namen ze als dank prachtige bloemen mee, nog een orchidee en witlof, beschuiten en stoofperen . Wat een verwennerij! De stoofperen zijn ondertussen al in potjes ingemaakt.

De dag erop kwamen Henk en Elsbeth voor een paar nachtjes. Altijd weer leuk en aan gespreksstof geen gebrek. We hebben het lekker relaxed gehouden verder. Vrijdag nog even samen naar Sunne geweest. De dames naar de second hand, waar natuurlijk weer iets van onze gading was, en de heren naar de konditorie. Ieder zijn dingetje :-)
Daarna nog even heerlijk bij de Thai gegeten.

Zaterdag vertrokken onze gasten weer. En verder kwamen er het weekend nog een paar koffiedrinkers langs. Maar nu is het even gedaan.
Nu gaan wij er even op uit. De bedoeling is naar Denemarken voor een korte vakantie.

Wij zijn er verder ook wel eens op uitgetrokken hoor, zoals bijvoorbeeld naar Lovisebergs Herrgård voor een heerlijke High Coffee. Hier noemen ze dat gewoon Sommarcafé ;-)

 
Op de terugweg zagen we weer hoeveel bomen er weer gekapt zijn. Maar wees gerust: Zweden is een bosbouwland en er komt weer nieuwe aanplant voor terug.


 


Ook zijn we laatst een zondag met Daan en Liesbeth op stap geweest. Er was een ronde rond Älvsbacka, hier niet zo ver vandaan, met van allerlei activiteiten. Zo bezochten we een aantal lokaties waaronder een concert, een bezoek aan een tuin en een lokatie waar ze o.a. tuinkunst verkochten van hergebruikte materialen.  


 

 


Ik heb daar een vogelbad gekocht. Dit inspireerde Liesbeth en mij zo zeer, dat we eerst onze eigen loppis, en daarna nog een loppis in Sunne geplunderd hebben. Glaswerk wel te verstaan. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Hier wat foto's van werkstukken, de meesten moeten nog op een voet geplaatst worden hoor. Een leuke nieuwe hobby en kijken of het aanslaat. Eind september sta ik op een loppis in By en dan wil ik kijken of het in de smaak valt. 

 Ook zijn we blij dat er eindelijk werk gemaakt wordt met de aanleg van glasvezelkabel. De stamleiding is onlangs voor ons huis langs gelegd. Vraag is wel wanneer de aansluitingen naar de huizen gelegd gaan worden. 

Als laatste nog een “nieuwe aanwinst” en wel een bootje. Gekregen voor de hulp die Jaap verleende aan een kennis, die verhuisde. Nog niet uit kunnen proberen, aangezien de waterkant te hoog is door de lage waterstand in de rivier en er nog iets aan de walkant moet gebeuren om het gemakkelijk in en uit het water te krijgen. Maar die waterstand komt wel weer in orde bij de weersomstandigheden van dit moment. Het hoost de hele dag, en gisteren ook!
 Graag tot dan,

Groetjes Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten