Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 11 maart 2019

3 maanden later...

Eindelijk weer eens een blogje. Het heeft bijna 3 maanden geduurd... Er is weken niet veel spannends gebeurd, en daarmee bedoel ik: niet veel zaken die afwijkend zijn in ons bestaan.

De winter is al weer mooi op weg naar zijn einde, over een maand kunnen we zo langzamerhand het voorjaar weer verwachten. Het was geen erg strenge winter, de temperatuur is maar weinig onder de -10 overdag geweest, maar er is wel redekijk veel sneeuw gevallen en dat is goed voor de grondwaterstand, want die is in jaren niet zo laag geweest. Vorige zomer hadden veel mensen met een eigen waterput problemen om water te krijgen. Wij hebben daar geen last van, want wij zijn aangesloten op het waterleidingnet. Wel gold er vorig jaar een sproeiverbod.

Om een indruk van de winter te geven hier een paar winterfoto's:Rådasjön - Het Rådameer
RådasjönZonsondergang vanaf de brug in Höje

Onze "oprijlaan"


Ons uitzicht op de rivier de Klarälv
Sparreboom in onze tuin


Alles ging lekker gezellig zijn gangetje. Veel bezoek gehad en veel op bezoek geweest, hetgeen altijd weer leuk is.

Vorige week zijn we een weekje naar Jasper, Malin en Alde geweest. We hebben Alde's vierde verjaardag gevierd. Wat gaat de tijd toch snel!
We waren er met een full house, want ook het grootste deel van Malin's familie was er een paar dagen. We maakten een uitstapje naar de skihelling in de buurt, en konden heerlijk in de zon de meegenomen broodjes met worstjes opeten en koffie of chocolademelk drinken. Op dat moment was de sneeuw erg hard en de skilift was niet in gebruik. Nu is het wel anders, want er is sindsdien weer veel sneeuw bijgevallen. Op deze piste kost overigens een skipas voor een dag slechts €7,--. Dat zie je haast nergens, toch?

Op zaterdag vierden we Alde's feestje. Met heerlijke taart en fijne cadeaus. Van een koninginnenkroon tot een tablet en ook nog eens treintjes op batterij voor haar houten treinbaan. Met opa heeft ze er heerlijk mee gespeeld. Verder spelletjes gedaan, voorgelezen, met lego gespeeld enz. enz.
 


We hebben ervan genoten!!De heen en terugreis verliepen goed. Op de heenreis was de weg eigenlijk schoon. We hadden ook het idee dat het voorjaar was aangebroken.

Op de terugweg hadden we we een temperatuur van -15 graden bij vertrek. En nogal een besneeuwde weg. Wel aandachtig rijden dus. Het was een prachtige rit van 500 km door een prachtig winterlandschap en je zou graag heel vaak stoppen om foto's te maken, maar dan duurt de reis te lang. Toch hebben we nog een paar mooie foto's kunnen maken.

En hoezo voorjaar! Er waren een paar weken terug al kraanvogels en ganzen gesignaleerd hier in Värmland. Maar die hadden kennelijk ook naar de verkeerde weersites gekeken :-).

Ook hier bij ons is het weer opnieuw wit! Zaterdag weer een leuk laagje gevallen. Ik was daar niet helmaal blij mee. Want ik moest al vroeg in Forshaga zijn voor een dagje koorrepetitie. We gaan in juni, rond midzomer, 4 dagen met koorleden van een aantal koren, naar Dortmund (Duitsland).
De training liep geweldig goed, en het klonk prachtig. Het is dan ook heerlijk om deze muziek te zingen.

Maar eerst moet ik weer geopereerd worden aan mijn heup. Weer een hersteloperatie n.a.v. de nieuwe heup die ik in 2011 kreeg. Er zijn weer 5 stukjes staaldraad die in het heupgebied rondwandelen en mij sinds oktober veel last geven. Het zal voor de orthopeed, en mij, een lastige operatie worden. Voor haar om het goed uit te voeren, voor mij omdat er een vrij lange herstelperiode aan vast zit (volgens de specialist).Het heupgewricht zelf ziet er goed uit, dat is het goede bericht.

Terwijl ik dit schrijf schijnt hier de zon en zo ik het begrijp is dat in Nederland bepaalt niet het geval.
Het kan verkeren ;-)

Binnenkort komen we met  weer met een blog, die een beetje langer zal zijn dan deze :-).

Groetjes,

Truus en JaapGeen opmerkingen:

Een reactie posten