Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 3 augustus 2019

Deze zomer!


Ik realiseer me dat we sinds onze vakantie naar Rhodos geen blog meer gemaakt hebben.
Dat betekent niet dat we niets doen/beleven.
Maar de dagen gaan veel te snel en we komen tijd tekort. Op zich prima natuurlijk!
Even terug naar half mei. Toen kreeg ik de hersteloperatie aan mijn heup. Alles liep voorspoedig en de genezing was ook volgens het boekje. Ik loop nu een stuk beter en heb niet meer de angst dat ik ineens niet meer verder kan. Wel volgt er nog een afspraak met de orthopeed, want er is nog een stukje metaal in de lies blijven zitten. We gaan dan overleggen of er nog een operatie moet gebeuren. Maar voorlopig is het goed zo!

Op 19 juni vertrok ik om 04:00 uur 's morgens met mijn koor richting Dortmund, waar wij hebben deelgenomen aan de Kirchentag, een evenement met koren, bands en allerlei andere activiteiten, waaraan zo'n 150.000 deelnemers/bezoekers uit verschillende landen komen. Een fantastisch evenement! Onze optredens werden ook zeer gewaardeerd. Ik heb ontzettend genoten van deze 5 dagen, niet in de laatste plaats vanwege een prachtig hotel midden in de stad.
 Binnenkort wordt bij ons de glasvezelkabel geïnstallerd en krijgen we snel internet. Dat zal wel heerlijk zijn, want nu duurt het wachten wel vaak lang met 8 Mbit/sec, terwijl we dan naar minimaal 100 Mbit/sec zullen gaan. Het ging wel even ten koste van onze grasmat, want de machine die de buis moest boren, die onder de weg door gaat, stond in onze tuin.
 


 


Wat verder een belangrijke verandering is, is de verhuizing van Jasper, Malin en Alde naar Falun.
Jasper heeft daar per half augustus een nieuwe baan bij de Hogeschool Falun. Dat betekent, dat de zomer ook in het teken van deze verandering heeft gestaan. Wij zijn 10 dagen naar het noorden geweest om wat te helpen. We hadden een caravan gehuurd op onze favoriete kleine camping.
 
Daardoor konden we onze aanhanger meenemen voor tal van transporten. Ook bleef er nog tijd en gelegenheid om met Alde nog een dag naar Härnösand te gaan, naar museum Technichus. Ook dit keer weer een succes. Zeker was te merken dat Alde's ontwikkeling en interesse in een half jaar enorm was toegenomen! 

 
 


 Ondanks de verhuisdrukte hadden we leuke dagen.
Het weer was niet geweldig, maar ondanks dat nam ik bijna iedere ochtend een duik in het meer. Watertemperatuur niet boven 15 graden. Zo was ik de hele dag fris:-)
Wat is de impact van deze verhuizing voor ons in de praktijk? We kunnen nu op een dag heen en weer om de kinderen te bezoeken. Wel is dat nog 400 km vice versa, maar een enkeltje naar hun vorige woonplaats was 550 km. Dus dat scheelt nogal.

Vorige week hebben we uitgeprobeerd hoe dat werkte. Fantastisch gewoon. We hadden een heel gezellige en goed gevulde dag, met eten in de stad en daarna naar het mooie schilderachtige Sundborn, waar het ijs heel lekker was!


Falun
Falun
Sundborn

Thuisgekomen, moest er van alles gebeuren. Het normale, maar niet minder intensieve, tuinonderhoud. Een paar verfklussen en nog veel meer. Ik moest snel de spullen in orde maken voor de handwerkweken. Een kleine handwerkbeurs in het dorp (Gamla Bruket), gedurende 2 weken. Ondertussen begonnen de temperaturen geleidelijk aan op lopen tot boven de 30 graden, maar ondanks dat was het bezoekersaantal (en kopers) naar tevredenheid. Met zoiets is het altijd maar weer afwachten.
 De zomermaanden staan ook altijd in het teken van bezoek krijgen en op bezoek gaan. Het is soms moeilijk om wat in te passen... haha.
Tijdens een visite hier, kregen we van Erik een demonstratie: Vliegen met een drone! Super leuk! En wat nog leuker is, je houd er mooie foto's aan over! Wat een ander beeld krijg je dan van je huis en zijn omgeving! Jaap heeft ook wat foto's verzameld van ons huis zoals het was omstreeks 1940 en in 2000 toen we het kochten.
Een foto zoals het was omstreeks 1940, toen er nog boomstammen via de rivier werden vervoerd. Het huis staat in het rood omrande gebied.
Het huis in 2000

De schuur in 2000

 

En op de volgende foto's kun je zien hoe het er nu uitziet:

 

 

 

 Ook zijn er nog een aantal foto's van de omgeving waar wij wonen:


 Dit was zo'n beetje de zomer “in a nutshell”

Ik hoop dat het je weer leesplezier heeft verschaft!

Groetjes Truus en Jaap

1 opmerking: