Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 15 oktober 2019

Even weg uit Zweden (3)


Zaterdag 7 september.

Onverwacht kwamen we in Quedlinburg terecht. 4 jaar terug waren we hier ook, en genoten we van de prachtige stad die is opgenomen in het Unesco Werelderfgoed. Ook nu weer was het betoverend. De lucht was dreigend boven de stad, maar er is geen druppel gevallen. We hebben nu deels een andere kant van de stad gezien. Uiteindelijk zijn we in een restaurant vlakbij waar de auto stond, beland. Daar gegeten. Jaap at Saibling (bronforel, een zalmachtige forel) en dat was heel lekker. Mijn keuze van een streekgerecht was redelijk.
Zo zag Quedlinburg eruit na de "Wende". Onvoorstelbaar zoals het is gerestaureerd


Zondag 8 september.

Vandaag verkast naar een camping in Naumburg, in de buurt van Kassel. De rit was mooi. We hadden weer de Autobahn vermeden. Heerlijk rustig, en je ziet nog eens wat! Wel veel wegomleidingen. We staan nu op een mooie plek op een mooie camping.

Maandag 9 september.
Vanmorgen eerst naar Korbach, een Hanzestadje, dus een must om onze lijst van bezochte Hanzesteden weer uit te breiden. Een aardig stadje, maar niet buitengewoon. Niet groot, maar groot genoeg om de parkeerplaats niet direct te kunnen terugvinden. Gelukkig hadden we net super lekker gegeten in een ouderwetse Gaststube haha!
Weer in de auto, zetten we koers naar Bad Arolsen, waar een mooi Barok slot te zien was, van de graven van Waldeck Piermont. We zijn niet binnen geweest met een rondleiding.

 Aansluitend reden we naar Wolfshagen, ook weer een leuk stadje, waar ik nog katoen voor mijn haakwerk (deken). Ook nog even heerlijk koffie gedronken met een lekker stukje gebak. Daarna uitrusten op de camping.

  


Dinsdag 10 september.
Vandaag stond Fritzlar op het programma. Wij waren er 36 jaar geleden ook al eens geweest. Maar wat weer mooi! Net als het weer! Op een terras gegeten en een leuk gesprek gehad met een Nederlands paar.


 We kwamen ook nog een leuk eetkamerstelletje tegen. Toch iets te groot voor ons huis.

 
 


Daarna weer even rondgekeken en daarna richting auto. Maar dan kom je nog een ijssalon tegen. Daar komen we niet voorbij… dus nadat we genoten hebben van een ijscoupe, gaan we naar de auto en rijden naar Homberg (esfe). Ook dit is weer prachtig, maar ik besloot niet meer rond te lopen. Jaap deed dat nog wel.
 


  


Hoe de oude en nieuwe media samen kunnen gaan!

Via binnenwegen reden we weer terug naar de camping. Het was weer een geslaagde dag!

Woensdag 11 september.
Na eerst een poos van de zon te hebben genoten, vertrokken we om boodschappen te doen richting Waldeck. Ook hier waren we 36 jaar geleden geweest. Eigenlijk viel het nu tegen. De klim naar het kasteel vond ik een beetje te lang en te steil, dus dat heeft Jaap alleen gedaan. Daar stond alles nog net als 36 jaar geleden, alleen was Jasper er deze keer niet bij ☺. 
36 jaar geleden!!!


2019


Edersee vanaf Schloss Waldeck

Dus boodschappen gedaan en op de camping een BBQ. Deze avond een beetje regen, haast een nieuw fenomeen deze vakantie.


Donderdag 12 september.  
Vandaag een luie dag en mooi weer. Het enige wat op het programma stond, was een paar boodschapjes doen. En Jaap wilde nog een burcht vlakbij Naumburg, Weidelsburg, bekijken. Eind van de middag zijn beide zaken geregeld. Het was voor Jaap een hele klim, maar wel de moeite waard. Het uitzicht was geweldig.
Ik wachtte trouw op hem in de auto. Thuisgekomen nog even wat grillen en daarna de voortent weghalen. Morgen naar Nederland.

2 opmerkingen:

 1. 2 weken in één dag! We krijgen zin om in te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja dat zweedsleven is wonderbaarlijk goed!
  hier in de drèèntse venen blef het leevm
  krabm en wroetn
  in de zomer de moggebultn
  in de winter de autoroetn

  BeantwoordenVerwijderen